Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Satoshi Island: een thuis voor crypto-liefhebbers vanaf 2023?

Satoshi Island is een privé-eiland van 32 miljoen vierkante meter, gelegen in het tropische Vanuatu. Dit paradijselijk stuk land ligt mooi verscholen tussen Australië en Fiji. Het eiland, dat eigendom is van Satoshi Island Holdings Limited, is bedoeld om een thuis te worden voor cryptoprofessionals en -enthousiastelingen, met als ambitieuze doel om de crypto hoofdstad van de wereld te worden!

“Na jaren van voorbereiding, groen licht van de premier en minister van Financiën van Vanuatu en alle goedkeuringen, is Satoshi Island nu klaar om te worden ontwikkeld tot een echte crypto-economie en op blockchain gebaseerde democratie”, zegt het bedrijf Satoshi Island Holdings Ltd, dat voorziet dat het eiland in de toekomst zal functioneren als “een gedecentraliseerde autonome organisatie” of kort DAO.

De uitvoerders van dit project Denys Troyak, James Law, Taras Filatov en Benjamin Nero geven aan dat dit cryptoparadijs volledig op een crypto-economie zal draaien: je zal er alles kunnen betalen en aankopen met crypto en alle eigendom van activa op het eiland zal worden weergegeven met NFT’s (Non-Fungible Tokens).

De masterplanning en het ontwikkelingsproces wordt uitgewerkt door het wereldbefaamde architectenbureau James Law Cybertecture en dat is veelbelovend. Dit project heeft dus – naar onze mening – erg veel potentieel. De bouw van modulaire huizen is ook reeds van start gegaan en het plan is om tegen 2023 de eerste burgers te verwelkomen. Het burgerschap kost trouwens maar $130.000 en de oprichters stellen dat ze nu al overspoeld worden met meer dan 50.000 NFT visum aanvragen. De kans om wat land te bemachtigen op dit paradijselijk crypto-eiland is dus helaas erg klein. Wij volgen dit alvast verder op en houden jullie op de hoogte over de laatste ontwikkelingen!

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »