Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Satoshi Island: een thuis voor crypto-liefhebbers vanaf 2023?

Satoshi Island is een privé-eiland van 32 miljoen vierkante meter, gelegen in het tropische Vanuatu. Dit paradijselijk stuk land ligt mooi verscholen tussen Australië en Fiji. Het eiland, dat eigendom is van Satoshi Island Holdings Limited, is bedoeld om een thuis te worden voor cryptoprofessionals en -enthousiastelingen, met als ambitieuze doel om de crypto hoofdstad van de wereld te worden!

“Na jaren van voorbereiding, groen licht van de premier en minister van Financiën van Vanuatu en alle goedkeuringen, is Satoshi Island nu klaar om te worden ontwikkeld tot een echte crypto-economie en op blockchain gebaseerde democratie”, zegt het bedrijf Satoshi Island Holdings Ltd, dat voorziet dat het eiland in de toekomst zal functioneren als “een gedecentraliseerde autonome organisatie” of kort DAO.

De uitvoerders van dit project Denys Troyak, James Law, Taras Filatov en Benjamin Nero geven aan dat dit cryptoparadijs volledig op een crypto-economie zal draaien: je zal er alles kunnen betalen en aankopen met crypto en alle eigendom van activa op het eiland zal worden weergegeven met NFT’s (Non-Fungible Tokens).

De masterplanning en het ontwikkelingsproces wordt uitgewerkt door het wereldbefaamde architectenbureau James Law Cybertecture en dat is veelbelovend. Dit project heeft dus – naar onze mening – erg veel potentieel. De bouw van modulaire huizen is ook reeds van start gegaan en het plan is om tegen 2023 de eerste burgers te verwelkomen. Het burgerschap kost trouwens maar $130.000 en de oprichters stellen dat ze nu al overspoeld worden met meer dan 50.000 NFT visum aanvragen. De kans om wat land te bemachtigen op dit paradijselijk crypto-eiland is dus helaas erg klein. Wij volgen dit alvast verder op en houden jullie op de hoogte over de laatste ontwikkelingen!