Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Robinhood neemt crypto exchange Bitstamp over

Robinhood, een moderne variant op een retail broker, heeft de aanstaande overname aangekondigd van Bitstamp, een crypto exchange die actief is in de EU, de VS, het VK en Azië. Bitstamp is een top 20 crypto exchange, momenteel gerangschikt op de 16e plaats in de wereld door CoinMarketCap. Het digitale activaplatform bedient meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd in meer dan 100 landen.

Bitstamp zou wereldwijd zijn goedgekeurd door 50 autoriteiten en registraties. Er wordt gezegd dat het de eerste crypto-exchange is die een licentie voor betalingsinstellingen in de EU heeft ontvangen en een BitLicense in New York heeft.

In een blogpost zei Robinhood dat het 200 miljoen dollar in contanten zou betalen, onder voorbehoud van standaardgoedkeuringen en sluitingsvoorwaarden. De overname zal naar verwachting begin 2025 worden afgerond. Barclays Capital en Galaxy Digital Partners adviseerden de twee partijen. Het bitstampbeheer zal naar verwachting bij de gecombineerde entiteit blijven.

JB Graftieaux, CEO van Bitstamp, beschreef zijn operatie als een van de meest vertrouwde en transparante crypto-uitwisselingen ter wereld:

“Door het platform en de expertise van Bitstamp in het ecosysteem van Robinhood te brengen, krijgen gebruikers een verbeterde handelservaring met een voortdurende toewijding aan compliance, beveiliging en klantgerichtheid.”