Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

RFK JR. wil Bitcoin gedekte dollar lanceren

Robert F. Kennedy Jr. is al een tijdje een trending topic in Amerika. Sinds zijn geslaagde passage op de Joe Rogan Experience vorige maand is hij bovendien een rijzende ster onder de democratische Presidentskandidaten. Na zijn vele woorden van lof over Bitcoin komt hij nu ook concreet met verschillende praktische voorstellen die hij als 47ste president van de Verenigde Staten zou uitvoeren.

Tijdens een speech vorige week temidden van zijn “Heal-the-Divide” campagne lichte RFK toe dat zijn uitgebreid presidentieel Bitcoin plan een volledige vrijstelling van de belastingen én een getransformeerde Bitcoin gedekte dollar zal bevatten.

Om te beginnen zou een klein percentage van de Amerikaanse staatsobligaties, bijvoorbeeld 1%, gedekt worden door Bitcoin, zilver en goud. Daarna zou er jaarlijks een stelselmatige verhoging van dit percentage worden doorgevoerd. Volgens de flamboyante RFK is een dergelijke daadkrachtige terugkeer naar “sound money” de enige manier om de lamentabele Amerikaanse economie terug op de rails te zetten:

“Door de dollar en de Amerikaanse schuldenberg te dekken met echte schaarse goederen (zoals goud en Bitcoin) maken we een grote kans om de kracht van de dollar nieuw leven in te blazen en creëren we de perfecte omstandigheden voor financiële stabiliteit, vrede en welvaart.”

Maar daar houdt het niet op. RFK wil daarnaast een volledige vrijstelling van de belastingen voor Bitcoin. De bevlogen democraat, die vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel draagt, vindt het niet alleen onredelijk om belastingen te heffen op digitaal geld vanuit een puur fiscaal perspectief maar benadrukt bovendien dat het niet belasten van Bitcoin er ook voor zorgt dat overheden het moeilijker kunnen censureren en controleren.

Na het aankondigen van deze ambitieuze nieuwe plannen somde de presidentskandidaat opnieuw zijn eerdere Bitcoin standpunten op zoals het recht op het zelf bezitten van Bitcoin, het recht om zelf een Bitcoin node te kunnen draaien en het belang van Bitcoin vriendelijke energie regulatie.

Hoewel we nog meer dan een jaar verwijderd zijn van de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen wordt er toch al druk gespeculeerd over de succeskansen van RFK. De verschillende peilingen lopen fel uiteen maar toch wordt het steeds duidelijker dat de RFK zeker niet kansloos is. We volgen de campagne en reacties van andere presidentskandidaten voor jullie op de voet op!