Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Proces tegen crypto maffiabaas SBF is van start gegaan

Het proces van Sam Bankman-Fried, ooit een geliefde crypto-miljardair die met zijn gezicht regelmatig op de voorpagina van mainstream media magazines kwam, wordt beschuldigd van het organiseren van oplichting ter waarde van miljarden dollars, is begonnen in een federale rechtbank in Manhattan. Het proces begon met de selectie van juryleden, waarbij de openingspleidooien naar verwachting morgen zullen volgen.

Bankman-Fried, ook wel bekend als SBF, wordt geconfronteerd met zeven aanklachten, waaronder “wirefraude” en effecten fraude. De aanklagers beweren dat hij miljarden dollars heeft gestolen van FTX-klanten voor persoonlijk gebruik en om enorme verliezen van Alameda Research, een door hem gecontroleerd crypto hedgefonds, te dekken. Ze beweren ook dat hij investeerders heeft misleid door het schema te verdoezelen.

De verdediging van SBF heeft gesuggereerd dat ze een “advies van adviseurs”-verdediging zullen voeren, waarbij ze beweren dat hij niet wist dat zijn acties illegaal waren en dat hij advies volgde van de advocaten van FTX. Het proces wordt naar verwachting enkele weken duren en zal getuigenissen bevatten van voormalige collega’s en medewerkers die hebben samengewerkt met de aanklagers. Als hij schuldig wordt bevonden aan alle aanklachten, zou SBF tot 110 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. 

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »