Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Proces tegen crypto maffiabaas SBF is van start gegaan

Het proces van Sam Bankman-Fried, ooit een geliefde crypto-miljardair die met zijn gezicht regelmatig op de voorpagina van mainstream media magazines kwam, wordt beschuldigd van het organiseren van oplichting ter waarde van miljarden dollars, is begonnen in een federale rechtbank in Manhattan. Het proces begon met de selectie van juryleden, waarbij de openingspleidooien naar verwachting morgen zullen volgen.

Bankman-Fried, ook wel bekend als SBF, wordt geconfronteerd met zeven aanklachten, waaronder “wirefraude” en effecten fraude. De aanklagers beweren dat hij miljarden dollars heeft gestolen van FTX-klanten voor persoonlijk gebruik en om enorme verliezen van Alameda Research, een door hem gecontroleerd crypto hedgefonds, te dekken. Ze beweren ook dat hij investeerders heeft misleid door het schema te verdoezelen.

De verdediging van SBF heeft gesuggereerd dat ze een “advies van adviseurs”-verdediging zullen voeren, waarbij ze beweren dat hij niet wist dat zijn acties illegaal waren en dat hij advies volgde van de advocaten van FTX. Het proces wordt naar verwachting enkele weken duren en zal getuigenissen bevatten van voormalige collega’s en medewerkers die hebben samengewerkt met de aanklagers. Als hij schuldig wordt bevonden aan alle aanklachten, zou SBF tot 110 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.