Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

PayPal brengt eigen stablecoin op de markt

Het Amerikaanse Betaalnetwerk PayPal lanceert in de komende weken zijn eigen stablecoin “Paypal USD” over heel de Verenigde Staten. Hiermee waagt een groot Amerikaans mainstream bedrijf zich voor het eerst aan de stablecoin markt.

Hoewel velen Libra/Diem Coin, de gefaalde stablecoin van Meta, nog niet vergeten zijn lijkt het PayPal toch beter voor de wind te gaan. Libra werd namelijk al tijdens de prille ontwikkelingsfase in de kiem gesmoord door wetgevers terwijl “PayPal USD” weldra beschikbaar zal zijn voor alle Amerikaanse burgers.

De munt zal in een eerste fase enkel beschikbaar zijn op Paypal zelf. Kort daarna zal de munt ook verhandelbaar zijn op de populaire betaalapp Venmo. Net zoals andere grote stables zal PayPal USD 100% gedekt worden door dollar deposito’s, kortlopende staatsobligaties en andere cash analogen. Het beheer van de munt en de dollar fondsen wordt in goede banen geleid door Paxos Trust.

De munt kan op elk moment omgewisseld worden naar dollars of andere cryptocurrencies die ondersteund worden door het PayPal platform.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u