Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Paxos stopt met het uitgeven van BUSD

Paxos Trust Company, stopt met onmiddellijke ingang met het uitgeven van nieuwe Binance US Dollar (BUSD) stablecoins.

Paxos heeft op 13 februari officieel aangekondigd dat het bedrijf de relatie met Binance zal beëindigen voor wat betreft de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin. Dit gebeurde onder druk van de New York Department of Financial Services (NYDFS). Paxos beweert wel dat alle bestaande BUSD-tokens volledig gedekt blijven en inwisselbaar zijn via Paxos zelf, tot minstens februari 2024. BUSD bezitters kunnen met andere woorden hun BUSD-tokens omruilen voor een andere door Paxos uitgegeven stablecoin: de Pax Dollar.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gaat Paxos ook vervolgen. Paxos is op de hoogte gebracht van een aanklacht waarin de SEC beweert dat BUSD een niet-geregistreerd effect (“security”) is. BUSD is de derde grootste stablecoin, naast Tether (USDT) en USDC, en de zevende grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $16 miljard dollar.

Volgens de CEO van Binance, ‘s werelds grootste crypto handelsbeurs, CZ, zijn er overigens geen problemen tussen Binance en de toezichthoudende autoriteiten. Toch loopt er al een tijdje een onderzoek naar Binance bij die zelfde SEC. Het lijkt erop dat de Amerikaanse toezichthouders, na het FTX fiasco van enkele maanden geleden, wakker zijn geschud en nu duidelijk hun autoriteit binnen de crypto-industrie willen laten gelden. Dit verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u