Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Paxos stopt met het uitgeven van BUSD

Paxos Trust Company, stopt met onmiddellijke ingang met het uitgeven van nieuwe Binance US Dollar (BUSD) stablecoins.

Paxos heeft op 13 februari officieel aangekondigd dat het bedrijf de relatie met Binance zal beëindigen voor wat betreft de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin. Dit gebeurde onder druk van de New York Department of Financial Services (NYDFS). Paxos beweert wel dat alle bestaande BUSD-tokens volledig gedekt blijven en inwisselbaar zijn via Paxos zelf, tot minstens februari 2024. BUSD bezitters kunnen met andere woorden hun BUSD-tokens omruilen voor een andere door Paxos uitgegeven stablecoin: de Pax Dollar.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gaat Paxos ook vervolgen. Paxos is op de hoogte gebracht van een aanklacht waarin de SEC beweert dat BUSD een niet-geregistreerd effect (“security”) is. BUSD is de derde grootste stablecoin, naast Tether (USDT) en USDC, en de zevende grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $16 miljard dollar.

Volgens de CEO van Binance, ‘s werelds grootste crypto handelsbeurs, CZ, zijn er overigens geen problemen tussen Binance en de toezichthoudende autoriteiten. Toch loopt er al een tijdje een onderzoek naar Binance bij die zelfde SEC. Het lijkt erop dat de Amerikaanse toezichthouders, na het FTX fiasco van enkele maanden geleden, wakker zijn geschud en nu duidelijk hun autoriteit binnen de crypto-industrie willen laten gelden. Dit verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »