Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Panama niet klaar om crypto regulatie goed te keuren

Hoewel Panama eind april een wetsvoorstel voor de regulering van crypto-activa heeft aangenomen, zal het de eerstkomende tijd nog niet goedgekeurd worden door president Laurentino Cortizo. Cortizo meldde dat het wetsvoorstel voldoende maatregelen tegen het witwassen van geld zou moeten bevatten om de presidentiële goedkeuring te krijgen. Het juridische team rond de president moet het wetsvoorstel nu analyseren en adviseren of het volledig of gedeeltelijk zou worden aangenomen zoals het is geschreven.

Het is volgens hem heel belangrijk om voorzichtig te zijn als de wet clausules bevat die te maken hebben met witwasactiviteiten of antiwitwasactiviteiten.

Wetgevers stemden ruim een maand geleden overweldigend voor het wetsvoorstel, dat de commercialisering en het gebruik van crypto-activa zou reguleren.

President Cortizo verklaarde ook van mening te zijn dat er wereldwijde crypto-regulering nodig is en is zeker ook te vinden voor ontwikkelingen binnen deze nieuwe technologie. Maar de details van dergelijke regulering zou eerst verder onderzocht moeten worden.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »