Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Panama niet klaar om crypto regulatie goed te keuren

Hoewel Panama eind april een wetsvoorstel voor de regulering van crypto-activa heeft aangenomen, zal het de eerstkomende tijd nog niet goedgekeurd worden door president Laurentino Cortizo. Cortizo meldde dat het wetsvoorstel voldoende maatregelen tegen het witwassen van geld zou moeten bevatten om de presidentiële goedkeuring te krijgen. Het juridische team rond de president moet het wetsvoorstel nu analyseren en adviseren of het volledig of gedeeltelijk zou worden aangenomen zoals het is geschreven.

Het is volgens hem heel belangrijk om voorzichtig te zijn als de wet clausules bevat die te maken hebben met witwasactiviteiten of antiwitwasactiviteiten.

Wetgevers stemden ruim een maand geleden overweldigend voor het wetsvoorstel, dat de commercialisering en het gebruik van crypto-activa zou reguleren.

President Cortizo verklaarde ook van mening te zijn dat er wereldwijde crypto-regulering nodig is en is zeker ook te vinden voor ontwikkelingen binnen deze nieuwe technologie. Maar de details van dergelijke regulering zou eerst verder onderzocht moeten worden.