Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Jan Jambon gaat de dialoog aan over Bitcoin

David De Vriesere

Een delegatie van de Digital Currency Academy (DCA) ging uitvoerig in dialoog met Vlaams minister-president Jan Jambon en federaal volksvertegenwoordiger Joy Donné over de toekomst van blockchain-toepassingen en crypto assets.

“Het was een zeer constructief gesprek waarbij we het allen eens zijn over de nood aan meer educatie en informatie. Deze technologie is sterk in opmars.” aldus CEO David De Vriesere. “Wereldwijd zijn al meer dan 140 miljoen mensen betrokken bij Bitcoin en crypto assets. Als zoveel mensen reeds betrokken zijn, is het aangewezen om te zorgen dat die mensen goed geïnformeerd zijn. Zo kunnen we misbruik tegen gaan. Ik krijg dagelijks vragen in verband met het regelgevend kader rond Bitcoin. In België zou dat duidelijker moeten zijn. Rechtszekerheid is cruciaal voor investeerders.”

Quinten François

Naast de opmars van cryptomunten kwam ook het breder spectrum inzake blockchain toepassingen in de bedrijfswereld en daarbuiten aan bod. “Net zoals de jaren ’90 waarbij het internet en haar toepassingen in het begin op veel weerstand stoten, is dat hetzelfde voor bitcoin, blockchain en cryptos. De manier waarop we waarde zullen uitwisselen zal fundamenteel wijzigen. De wereld verandert snel. Het is als land aangewezen dat we niet achterop hinken. We moeten mensen en bedrijven voldoende informeren over de mogelijkheden. Alleen al het DEFI-verhaal (nvdr. Decentralised Finance) biedt een breed spectrum aan mogelijkheden voor burgers en bedrijven.” vervolgt Quinten François, crypto expert en wereldwijd bekende influencer.

Overheid & Blockchain

Bert Schelfhout

Ook de overheid kan baat hebben bij blockchaintoepassingen. “In 2017 heeft de Verenigde Naties in samenwerking met België hulpverlenging in vluchtelingenkampen georganiseerd met behulp van blockchain. Door een oogscan kreeg elke persoon een voedselbudget toegekend. Met een oogscan betaalden ze hun voedsel in de supermarkt. Met deze blockchaintoepassing was privacy gegarandeerd én kon er niet gefraudeerd worden. Bij andere voedselhulpacties gaat naar schatting 30% van de budgetten verloren door fraude. Een gigantische win dus.” aldus Bert Schelfhout, die zijn drie passies combineert: politiek, ondernemen en blockchain. “Er waren de voorbije jaren al wat experimenten en waardevolle toepassingen. De verdere uitbouw hiervan blijft een must.”

Vervolgverhaal

Brecht Van Craen

“We zouden graag onze kennis delen met mensen uit de overheid en de politieke wereld.” aldus Brecht Van Craen, de enige Belg met een universitaire Master in Digital Currencies. “Op die manier willen we ervoor zorgen dat ons land voldoende mee is in deze snel veranderende wereld. We merken ook een vraag naar meer kennis bij bijvoorbeeld boekhouders. Sommige bankinstellingen kennen nogal wat vooringenomenheid. Met de juiste kennis kunnen bedrijven nochtans deze nieuwe technologie in hun voordeel hanteren. Vandaar dat het zo belangrijk is dat de overheid het potentieel voldoende ziet en bijgevolg inspanningen doet om mensen te informeren en op te leiden.”

“We zijn zeer tevreden over de informerende en constructieve houding van de Minister – President Jambon, die ook bevoegd is voor digitalisering. Het was een echte dialoog en er is bereidheid om verder te bekijken hoe we mensen en organisaties kunnen onderwijzen en informeren.” besluit David De Vriesere.

DCA streeft ernaar om de beste kwaliteit inzake educatie te realiseren in Vlaanderen.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »