Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Onzekerheid blijft troef bij Bitcoin Spot ETF

Als we voormalig Securities and Exchange medewerker John Reed Stark mogen geloven zal de recente aanvraag voor een Bitcoin Spot ETF van BlackRock geen gehoor vinden bij de leiding van de Amerikaanse beurswaakhond.

Om zijn mening te staven verwees Reed Stark onder andere naar het rapport van Better Markets waarin verschillende struikelblokken worden aangehaald. Zo zou er volgens het rapport nog steeds onvoldoende fraudebestrijding zijn om wash trading, het manipuleren van handelsvolume, tegen te gaan. Bovendien zou ook de controle over het Bitcoin netwerk te geconcentreerd zijn.

Het is op zijn minst ironisch te noemen dat het Bitcoin netwerk, het meest gedecentraliseerde monetair netwerk dat ooit heeft bestaan, beticht wordt van verregaande centralisatie en dit door analisten met bitter weinig kennis ter zake. Spijtig genoeg wordt de SEC eveneens getypeerd door flagrante onkunde en het valt dus zeker niet uit te sluiten dat ze dezelfde mening zijn toegedaan.

Ondertussen is ook het bekende Ark invest van Cathie Wood vorige week opnieuw op een ‘njet’ gestoten van de SEC en wordt hun aanvraag tot Bitcoin spot ETF ettelijke weken uitgesteld. 

Hoe dan ook zal het waarschijnlijk nog een tijdje duren vooraleer we meer duidelijkheid krijgen over de aanvraag van BlackRock. De SEC heeft namelijk een maximum van 240 dagen ter beschikking om nieuwe voorstellen in beraad te houden.

Nieuws

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »

Zo verlies je $500,000 aan Bitcoin

We kennen het allemaal: de angst om een fout te maken tijdens een belangrijke Bitcoin transactie. Voor Paxos, het bekende stablecoin bedrijf achter Pax Dollar (USDP) en Paypal USD, werd deze nachtmerrie vorige week de waarheid. Op 10 september betaalde het bedrijf maar liefst 20

LEES VERDER »

El Salvador viert twee jaar Bitcoin

Het is bijna niet te geloven maar Bitcoin is ondertussen al 2 jaar de officiële betaalmunt van El Salvador. Niemand kon bij de inhuldiging van “Ley Bitcoin” op 7 september 2021 voorspellen welke lange termijn effecten deze gewaagde zet van staatshoofd Nayib Bukele teweeg zou

LEES VERDER »