Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Onzekerheid blijft troef bij Bitcoin Spot ETF

Als we voormalig Securities and Exchange medewerker John Reed Stark mogen geloven zal de recente aanvraag voor een Bitcoin Spot ETF van BlackRock geen gehoor vinden bij de leiding van de Amerikaanse beurswaakhond.

Om zijn mening te staven verwees Reed Stark onder andere naar het rapport van Better Markets waarin verschillende struikelblokken worden aangehaald. Zo zou er volgens het rapport nog steeds onvoldoende fraudebestrijding zijn om wash trading, het manipuleren van handelsvolume, tegen te gaan. Bovendien zou ook de controle over het Bitcoin netwerk te geconcentreerd zijn.

Het is op zijn minst ironisch te noemen dat het Bitcoin netwerk, het meest gedecentraliseerde monetair netwerk dat ooit heeft bestaan, beticht wordt van verregaande centralisatie en dit door analisten met bitter weinig kennis ter zake. Spijtig genoeg wordt de SEC eveneens getypeerd door flagrante onkunde en het valt dus zeker niet uit te sluiten dat ze dezelfde mening zijn toegedaan.

Ondertussen is ook het bekende Ark invest van Cathie Wood vorige week opnieuw op een ‘njet’ gestoten van de SEC en wordt hun aanvraag tot Bitcoin spot ETF ettelijke weken uitgesteld. 

Hoe dan ook zal het waarschijnlijk nog een tijdje duren vooraleer we meer duidelijkheid krijgen over de aanvraag van BlackRock. De SEC heeft namelijk een maximum van 240 dagen ter beschikking om nieuwe voorstellen in beraad te houden.