Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Nieuw Runes-protocol op Bitcoin

Te midden van de verwachtingen rond de komende halvering van Bitcoin, komt het Runes-protocol van Casey Rodarmor naar voren als het nieuwste baken van innovatie binnen de Bitcoin-wereld. Na het succes van het vorig jaar geïntroduceerde Ordinals protocol, dat de creatie van niet-fungibele tokens (NFT’s) op Bitcoin mogelijk maakte, is Runes klaar om de mogelijkheden binnen het Bitcoin ecosysteem opnieuw te herdefiniëren.

Runes, dat onmiddelijk na de ‘halving’ gelanceerd zal worden, belooft de creatie van fungibele tokens op Bitcoin mogelijk te maken. In tegenstelling tot zijn voorganger BRC-20, biedt Runes verbeterde eenvoud en veiligheid, waardoor de efficiënte overdracht van meerdere soorten tokens in een enkele transactie mogelijk is.

Rodarmor ziet Runes als een platform voor “degens en memecoins” en benadrukt het potentieel om het creëren en verhandelen van tokens te democratiseren. Met de timing van de thematische lancering en de belofte van post-halving invloed op transactiekosten en netwerkbeveiliging, luidt Runes een nieuwe dynamische fase in van voortdurende evolutie voor Bitcoin en zijn ecosysteem.