Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Nieuw onderzoek wijst uit dat boomers betere crypto-investeerders zijn dan millennials of zoomers

Dat las je juist… uit onderzoek van Bybit en consumentenonderzoeksbedrijf Toluna is gebleken dat de Babyboomers aanzienlijk meer onderzoek doen voordat ze in cryptocurrency investeren dan hun jongere tegenhangers, wat hen in een sterkere positie plaatst. Ze volgen opleidingen en zijn meer geneigd om hun onderzoek te richten op de technische factoren zoals tokenomics.

Het rapport wees ook uit dat 34% van de boomer “een paar dagen” besteden aan onderzoek vooraleer ze besluiten hun geld te investeren in een bepaalde munt of cryptoproject… dat is 50% meer dan de andere generaties! Het meest zorgwekkende uit dit rapport was dat maar liefst 64% (van de Noord-Amerikaanse) investeerders minder dan twee uur of helemaal geen onderzoek uitvoert alvorens te investeren. Ook wij bij DCA hebben al vaak dit soort taferelen gezien en merken dat de mensen die helemaal geen DYOR routine hebben ook vaak degenen zijn die in de problemen komen. De jongere generaties zouden meer geneigd zijn om in te gaan op reputatie (charisma van de oprichters, looks van de website, etc..). De oudere beleggers blijken wel nog steeds in de minderheid in de cryptowereld en toch zijn ze de groep die waarschijnlijk toch het best zullen presteren.

Alhoewel crypto veel specifieke eigenschappen heeft die het onderscheiden van de traditionele financiële markten, heeft het nog steeds genoeg gemeen om een ​​behoorlijke cross-over in analytische vaardigheden mogelijk te maken. De prijs van digitale munten is immers sterk afhankelijk van de balans tussen vraag en aanbod op de markt, net zoals bij de traditionele markten. Door in de technische details te graven kan je slechte beslissingen voorkomen en zware verliezen ook uit de weg gaan. Voor 100% het vertrouwen leggen op een whitepaper alleen zal nooit genoeg zijn.

Boomers die gewend zijn om bedrijfscijfers te kraken en koers-winstverhoudingen en koers/winst-groeiverhoudingen te berekenen, kunnen deze vaardigheden toepassen op gegevens van CoinGecko of CoinMarketCap. Jongere generaties moeten dus echt ook leren waarom zaken als “circulerend aanbod” versus “maximaal aanbod” belangrijk zijn en waarom volume cruciaal is. Daarnaast is ook veilig leren beheren en bewaren van crypto munten nog maar eens noodzakelijk gebleken na vorig jaar. Onze leuze blijft nog steeds: educatie boven speculatie!

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »