Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Nasdaq lanceert crypto bewaardienst tegen het eind Q2

De grote Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq gaat de cryptomarkt betreden door een crypto bewaardienst te lanceren. Volgens een rapport van Bloomberg is de Amerikaanse beursexploitant van plan om aan het einde van het tweede kwartaal cryptovaluta te beheren voor institutionele investeerders. Het lijkt erop dat Nasdaq deze stap gezet heeft als reactie op de groeiende vraag van institutionele investeerders naar cryptovaluta.

Grote spelers tonen steeds meer interesse in cryptovaluta, ondanks de huidige crypto winter als gevolg van de stijgende rente, zware incidenten zoals de ineenstorting van de stablecoin TerraUSD en de crypto beurs FTX.

Opmerkelijk genoeg zijn grote financiële spelers op Wall Street juist nu posities aan het innemen in de cryptovaluta sector. Zo is BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een partnership aangegaan met de cryptobeurs Coinbase Global om de handel in cryptovaluta gemakkelijker te maken voor grote beleggers.

Kort daarna lanceerde BlackRock zijn eerste beleggingsproduct in Bitcoin. ‘We geloven dat deze volgende golf van de revolutie zal worden aangedreven door massale institutionele aanvaarding’, zei Ira Auerbach van Nasdaq in een interview met het persbureau Bloomberg.

Als onderdeel van de diversificatiestrategie levert Nasdaq reeds software aan spelers binnen de cryptovaluta sector, waaronder tools voor bewaking en handel. Dit is dus een volgende stap die gezet werd richting de innovatieve crypto sector!