Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Monero community wallet volledig gedrained in hack

De Monero blockchain, bekend om zijn privacy functies, heeft een hack van zijn community crowdfunding system (CCS) wallet gemeld. De inhoud van de wallet zou volledig gedrained zijn. Een pseudonieme Monero-ontwikkelaar genaamd Luigi onthulde de inbreuk onlangs op GitHub en meldde dat er 2.675,73 XMR (ongeveer $460.000 dollar) gestolen werd kort voor middernacht op 1 september. De CCS wallet is van essentieel belang voor de financiering van voorstellen en de ontwikkeling van het Monero-protocol, en bestaat voornamelijk uit giften van individuen en entiteiten.

De wallet werd oorspronkelijk in april 2020 opgezet door Luigi en een andere Monero-beheerder, bekend als “Fluffypony”. Na de arrestatie van Fluffypony in augustus 2021 voor niet aan crypto gerelateerde aanklachten, nam Luigi de controle over de CCS-wallet over. Een analyse na de feiten suggereert dat de aanvaller waarschijnlijk een Monerujo wallet-gebruiker was, maar deze hacker traceren wordt moeilijk, gezien de private aard van de transacties op Monero. Het incident leidt tot grote zorgen over de gevolgen voor de Monero developers voor wie deze fondsen essentieel zijn.

Nieuws

Blast, de nieuwe L2, knalt naar $500 miljoen in TVL

Blast, de nieuwste liefde van crypto-twitter, maakt furore als een Ethereum Layer 2 (L2) netwerk. L2’s fungeren als schaling oplossing voor transacties op Ethereum, waarbij snelheid en betaalbaarheid centraal staan. Opgericht door “Pacman,” het brein achter Blur, een toonaangevende NFT-marktplaats, wist Blast $20 miljoen op

LEES VERDER »

SEC spant rechtszaak aan tegen Kraken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Kraken, een cryptocurrency-exchange, waarbij wordt beweerd dat deze fondsen van klanten vermengde en opereerde zonder de juiste registratie als effectenbeurs, makelaar, dealer of clearingbureau.

LEES VERDER »

Het beste, CZ

Beste CZ, Nu het nieuws van je aftreden als CEO bij Binance ons bereikt, voelt de crypto-gemeenschap een mix van emoties. Jouw reis, gekenmerkt door veerkracht en innovatie, was werkelijk buitengewoon. Vanaf de prille dagen van crypto heb je Binance weten op te tillen van

LEES VERDER »