Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Miljardair Paul Tudor Jones herhaalt: Bullish on Bitcoin!

Te midden van groeiende geopolitieke spanningen en toenemende schuldniveaus van de Amerikaanse overheid heeft miljardair en hedgefondsmanager Paul Tudor Jones bedenkingen geuit over traditionele aandelen als investering. Hij wees op het huidige geopolitieke klimaat als wellicht het meest gevaarlijke dat hij ooit heeft gezien en maakte zich zorgen over de financiële positie van de Verenigde Staten, die hij beschreef als de zwakste sinds de Tweede Wereldoorlog. Jones legde uit dat de VS zich in een precaire financiële situatie bevindt, waarbij stijgende rentetarieven een zichzelf in stand houdende cyclus van toenemende financieringskosten, schulduitgifte en verkoop van obligaties in gang zetten, wat leidt tot hogere tarieven en een onhoudbare financiële situatie.

Met deze uitdagingen in gedachten heeft Paul Tudor Jones een sterke voorkeur getoond voor alternatieve investeringen. Hij is een uitgesproken voorstander van Bitcoin en goud en noemt ze aantrekkelijk als veilige haven-assets in deze onzekere tijden. Dit bevestigt zijn langdurige steun voor Bitcoin, die hij aanvankelijk in 2020 bekendmaakte door een klein deel van zijn vermogen toe te wijzen aan de cryptocurrency, met daaropvolgende plannen om zijn blootstelling te verhogen tot 5%. Nu geopolitieke risico’s toenemen en financiële druk stijgt, overwegen steeds meer grote investeerders en fondsen cryptocurrencies als Bitcoin als een levensvatbare alternatieve investeringsoptie.
In 2020 hoorden we een gelijkaardig boodschap van Paul Tudor Jones, net voordat Bitcoin en crypto een zeer indrukwekkende bull run beleefde in met de piek in 2021.