Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Memecoins blijven heersen in crypto land – DOG op Bitcoin Runes nadert $1 miljard market cap

De memecoin DOG-GO-TO-THE-MOON (DOG) nadert de $ 1 miljard market cap, na een stijging van 200% in de afgelopen maand. Deze razendsnelle stijging is zeer typisch voor de huidige cryptomarktcyclus, waar andere memecoins zoals SHIB, PEPE en FLOKI ook aanzienlijke winsten hebben geboekt. DOG, is sindsdien de grootste memecoin op Bitcoin geworden en de zevende grootste memecoin van de hele cryptomarkt. De grootste, dogecoin (DOGE), heeft een market cap van $23 miljard.

De opleving van Bitcoin Runes, het protocol achter DOG, duidt op hernieuwde interesse in de nieuwere protocols op de Bitcoin blockchain. Runes biedt goedkopere en snellere transacties in vergelijking met het Ordinals Protocol, wat zorgt voor meer activiteit en ruimte voor memecoins. Met een handelsvolume van $100 miljoen in de afgelopen 24 uur is DOG een goed voorbeeld van de volatiele aard van meme coins, gedreven door hype via sociale media in plaats van intrinsieke waarde. Naarmate Runes aan populariteit wint, wordt de rol van Bitcoin in het fenomeen van de memecoins groter.

Memecoins zijn niet te weg te slaan uit het cryptonieuws, en zijn tot nu toe dé trade van deze crypto marktcyclus. Het succes van memes is moeilijk te verklaren: Is dit financieel nihilisme? Gokken om snel rijk te worden? Of is er gewoonweg een tekort aan andere goede, serieuze crypto producten die mainstream doorbreken?

Kom op 7 juni naar het Crypto Café in Gent en geef ons je mening rond memecoins: real or hype?