Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Meme coins brengen globale adoptie naar de crypto space

De laatste weken worden we aangesproken als doorwinterde white paper lezende, project uitdiepende investeerder door de average Joe over crypto. En wonderwel zijn deze recente ex-nocoiners gestapt in… Shiba. Jawel, de meme coins zijn hot en voor iedereen een get rich sheme. Elon Musk, mega investeerder maar ook grapjas eerste klas, kwam niet meer bij toen hij eerder al tweette over Dogecoin en de massa er prompt in stapte, maar toch is er een positief kantje aan dit verhaal… 

Dit alles zorgt voor globale adoptie van crypto naar de massa, en we hebben ze nodig om naar de volgende fase van integratie te gaan. We zien dat de meesten zich verder verdiepen en uiteindelijk investeren, na de vanzelfsprekende Bitcoin en Ethereum move, in solid ‘blue chip’ projecten met échte use cases. 

De thermometer blijft de totale marktcap van crypto die ondertussen stevig tegen de $2,7T leunt, de komende run van de volgende maanden zal ons wellicht naar 5T à 7T brengen maar ook snel erna terugvallen maar door nieuwe users beperken we deze terugval en kunnen we geleidelijk opbouwen naar een standvastige asset klasse. Daarbuiten zien we Polkadot hoge toppen scheren door de aankomende paraslot veilingen en Solana die in de kijker komt dankzij de Solana conference deze zondag in Lissabon, Portugal.