Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Mastercard geeft crypto nog niet op

Mastercard breidt zijn inspanningen uit in de blockchain- en cryptocurrency-sector met de lancering van zijn nieuwe aanbod genaamd Mastercard Crypto Credential.

Het platform heeft tot doel verificatienormen en technologie te bieden die nodig zijn voor verschillende gebruiksscenario’s in het blockchain-segment. Het initiatief zou helpen bij het opbouwen van schaalbare gebruiksscenario’s en het creëren van infrastructuur om blockchain-transacties beter te kunnen valideren, aangezien de regelgeving rondom deze sector nog steeds in ontwikkeling is.

Mastercard Crypto Credential zou eenvoudige aliassen bieden om consumenten te helpen hun wallet-adressen gemakkelijker te delen, en metadata gebruiken om wallet-attributen te definiëren om ervoor te zorgen dat enkel de bedoelde transacties worden uitgevoerd. Het nieuwe aanbod zou ook gebruikmaken van CipherTrace – een crypto intelligence-bedrijf dat Mastercard in 2021 heeft overgenomen – om adressen te verifiëren en de naleving van voorschriften voor grensoverschrijdende transacties te ondersteunen.

Enkele grote alternatieve layer-1 blockchain foundations: Aptos Labs (Apt), Ava Labs (Avax), Polygon (Matic) en de Solana Foundation (Sol), zullen helpen bij het aanbieden van Mastercard’s nieuwe aanbod aan applicatieontwikkelaars.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »