Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Mastercard geeft crypto nog niet op

Mastercard breidt zijn inspanningen uit in de blockchain- en cryptocurrency-sector met de lancering van zijn nieuwe aanbod genaamd Mastercard Crypto Credential.

Het platform heeft tot doel verificatienormen en technologie te bieden die nodig zijn voor verschillende gebruiksscenario’s in het blockchain-segment. Het initiatief zou helpen bij het opbouwen van schaalbare gebruiksscenario’s en het creëren van infrastructuur om blockchain-transacties beter te kunnen valideren, aangezien de regelgeving rondom deze sector nog steeds in ontwikkeling is.

Mastercard Crypto Credential zou eenvoudige aliassen bieden om consumenten te helpen hun wallet-adressen gemakkelijker te delen, en metadata gebruiken om wallet-attributen te definiëren om ervoor te zorgen dat enkel de bedoelde transacties worden uitgevoerd. Het nieuwe aanbod zou ook gebruikmaken van CipherTrace – een crypto intelligence-bedrijf dat Mastercard in 2021 heeft overgenomen – om adressen te verifiëren en de naleving van voorschriften voor grensoverschrijdende transacties te ondersteunen.

Enkele grote alternatieve layer-1 blockchain foundations: Aptos Labs (Apt), Ava Labs (Avax), Polygon (Matic) en de Solana Foundation (Sol), zullen helpen bij het aanbieden van Mastercard’s nieuwe aanbod aan applicatieontwikkelaars.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u