Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Mastercard en Visa drukken tijdelijk op de pauzeknop

Volgens Reuters hebben Visa en Mastercard besloten om tijdelijk af te zien van nieuwe partnerships met cryptobedrijven vanwege de volatiele markt in 2022 na de faillissementen van FTX en BlockFi. Het faillissement van FTX zorgde voor grote volatiliteit en verminderde de liquiditeit van cryptomunten. Hierdoor wachten de betaalbedrijven op striktere regelgeving voordat ze verdere stappen ondernemen.

Hoewel beide bedrijven eerder aangaven zich meer op crypto te willen richten en partnerships aan te gaan, is er nu behoefte aan duidelijkheid omtrent regelgeving. Thomas Hayes, voorzitter van investeringsbedrijf Great Hill Capital, stelt dat de vertragingen niet te wijten zijn aan zwakke kernactiviteiten, maar aan een onzeker regelgevingsklimaat en een afnemende vraag naar cryptodiensten op de korte termijn.

Desondanks blijft Visa lovend over het potentieel van de technologie en ziet het bedrijf stablecoins, en helaas ook CBDC’s als belangrijke ontwikkelingen in de betaalindustrie. Ondanks de val van FTX blijft crypto dus deel uitmaken van de toekomst van het betaalsysteem, aldus de nieuwe CEO Ryan McInerney.