Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Mark Cuban verliest 860.000$ in wallet hack

Bijna $900.000 aan cryptocurrency is gestolen uit een van de Ethereum wallets van Mark Cuban, de miljardair-investeerder en eigenaar van de Dallas Mavericks. De hack werd voor het eerst opgemerkt door de onafhankelijke blockchain-onderzoeker Wazz op 15 september. Hij merkte verdacht gedrag op in een van Cuban’s wallets, die de afgelopen vijf maanden niet meer was gebruikt. Uit de transactiegeschiedenis bleek dat verschillende crypto-activa, waaronder USD Coin (USDC), Tether (USDT) en Lido Staked Ether (stETH), allemaal binnen een kleine tien minuten uit de wallet werden getransfereerd naar een andere onbekende wallet. Later werd nog eens $2 miljoen aan USDC naar een andere wallet overgebracht, wat aanleiding gaf tot vermoedens dat Cuban mogelijk zijn activa aan het verplaatsen was.
Cuban bevestigde echter dat hij voor het eerst in maanden MetaMask had gebruikt en suggereerde dat de hackers mogelijk op dat moment hadden toegeslagen. Hij verplaatste vervolgens zijn resterende activa naar Coinbase Custody. Er is speculatie over hoe de hack heeft plaatsgevonden, maar het lijkt erop dat Cuban onbedoeld acties heeft ondernomen, waarschijnlijk via phishing, die hebben geleid tot de beveiligingsinbreuk.
Dit is niet de eerste keer dat Cuban verlies lijdt in de cryptomarkt; eerder verloor hij kapitaal in een “rug pull” vanwege een instorting van het Iron Finance-project in juni 2021. Security van de gebruikersfondsen blijft een pijnpunt in crypto.