Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Luke Dashjr verliest zo goed als al zijn Bitcoin

Het was even verschieten op nieuwjaarsdag. Vanuit het niets publiceerde Luke Dashjr, een bekende Bitcoin programmeur, een bericht op Twitter waarin hij liet weten dat zijn Bitcoin en zijn PGP sleutel gestolen zijn.

Dat iemand zijn Bitcoin verliest door diefstal is op zich niets nieuw en gebeurd zo goed als elke dag. De oorzaak is zo goed als altijd dezelfde, slecht beheer en onkunde bij het bewaren van de private keys. Maar in dit geval was de verontwaardiging toch bijzonder groot aangezien het gaat om één van de meest geniale Bitcoin developers sinds de start van het protocol in 2009. Het is moeilijk te begrijpen hoe Luke Dashjr zich zou kunnen hebben laten vangen door een beginnersfout, daarom dat sommige zelfs vreesden voor een systemische fout in het Bitcoin protocol.

Luke Dashjr is één van de langst actieve Bitcoin ontwikkelaars met contributies die teruggaan tot 2011. Zo was hij de bedenker van een vernuftige techniek om één van de grootste upgrades ooit in Bitcoin, SegWit, mogelijk te maken zonder zware inbreuken te doen op de bestaande bitcoin spelregels.

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe Luke exact bestolen is, maar naar alle waarschijnlijkheid werden de Bitcoin bewaard op een hot wallet. Dergelijke wallets worden algemeen als heel onveilig beschouwd, zeker voor grote bedragen.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »