Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

LocalBitcoins sluit zijn deuren

Eén van de meest iconische exchanges sinds het ontstaan van Bitcoin houdt het voor bekeken, zo laat LocalBitcoins CEO Nikolaus Kangas aan Cointelegraph weten.

LocalBitcoins stond lange tijd bekend als de grootste peer-to-peer exchange te wereld. Peer-to-peer wil zeggen dat Bitcoin hier niet online verhandeld wordt zoals bij de meer traditionele exchanges, maar dat de uitwisselingen rechtstreeks gebeurt tussen gebruikers en dit vaak door fysiek af te spreken.

Op 9 februari werd het LocalBitcoins registratieproces stilgelegd en vanaf morgen zal ook al het traden een halt worden toegeroepen. Gebruikers hebben wel nog 12 maanden om hun fondsen uit de officiële LocalBitcoins wallet op te nemen laat het bedrijf weten.

Het is vooral dankzij het aanhoudende wanbeleid en de te sterke competitie dat de exchange nu de handdoek in de ring moet smijten. Het platform dat ooit meer dan 30.000 Bitcoin per week verhandelde zag zijn populariteit in recentere jaren volledig wegsmelten tot minder dan 500 Bitcoin per week.

Ondertussen heeft Paxful de fakkel al een tijdje overgenomen van LocalBitcoins als de absolute nummer 1 plaats om Bitcoin Peer-to-peer te verhandelen. Paxful, dat ondertussen meer dan 10 miljoen gebruikers heeft, is vooral heel populair in Nigeria vanwege de zware censuur en restricties op traditionele exchanges die haar heersen.