Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

LocalBitcoins sluit zijn deuren

Eén van de meest iconische exchanges sinds het ontstaan van Bitcoin houdt het voor bekeken, zo laat LocalBitcoins CEO Nikolaus Kangas aan Cointelegraph weten.

LocalBitcoins stond lange tijd bekend als de grootste peer-to-peer exchange te wereld. Peer-to-peer wil zeggen dat Bitcoin hier niet online verhandeld wordt zoals bij de meer traditionele exchanges, maar dat de uitwisselingen rechtstreeks gebeurt tussen gebruikers en dit vaak door fysiek af te spreken.

Op 9 februari werd het LocalBitcoins registratieproces stilgelegd en vanaf morgen zal ook al het traden een halt worden toegeroepen. Gebruikers hebben wel nog 12 maanden om hun fondsen uit de officiële LocalBitcoins wallet op te nemen laat het bedrijf weten.

Het is vooral dankzij het aanhoudende wanbeleid en de te sterke competitie dat de exchange nu de handdoek in de ring moet smijten. Het platform dat ooit meer dan 30.000 Bitcoin per week verhandelde zag zijn populariteit in recentere jaren volledig wegsmelten tot minder dan 500 Bitcoin per week.

Ondertussen heeft Paxful de fakkel al een tijdje overgenomen van LocalBitcoins als de absolute nummer 1 plaats om Bitcoin Peer-to-peer te verhandelen. Paxful, dat ondertussen meer dan 10 miljoen gebruikers heeft, is vooral heel populair in Nigeria vanwege de zware censuur en restricties op traditionele exchanges die haar heersen.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »