Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Laatste rate hike van de FED?

Vandaag komt de top van de Federal Reserve voor de achtste en laatste keer dit jaar samen tijdens de beruchte FOMC meetings (Federal Open Markets Committee). Er wordt reikhalzend naar de meeting uitgekeken aangezien er waarschijnlijk beslist zal worden om de schroeiend hoge interesten in 2023 niet verder op te trekken.

Het is een heel bewogen jaar geweest voor de centrale bankiers. De Amerikaanse centrale bank heeft interest opgevoerd van 0.25% begin dit jaar tot maar liefst 4.00% vandaag. Het doel van deze interestverhogingen is het indijken van de torenhoge inflatie die nu al een heel jaar de hele wereld in de ban houdt.

Gisteren kwamen de nieuwste CPI (Consumer Price Inflation) cijfers voor het jaar 2022 uit. Met 7,1% valt deze lager uit dan verwacht (men had 7,3% voorspeld) en dus zal de Federal Reserve dit waarschijnlijk interpreteren als een teken dat hun beleid het laatste jaar een succes is geweest.

Ook financiële markten zijn ervan overtuigd dat deze gunstige inflatiecijfers genoeg zullen zijn om de FED te kalmeren en het na de meeting van vandaag te houden op een terminale interest rate van 4,5% (+0,5%).