Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

KuCoin schakelt Mazars in voor proof of reserves

Kucoin, dat gelanceerd werd in september 2017, is een wereldwijde crypto exchange met een operationeel hoofdkantoor in de Seychellen. Mazars, een internationaal audit-, belasting- en adviesbureau, werd door Kucoin ingeschakeld om een ​​rapport van proof of reserves op te stellen. Deze techniek wordt de laatste tijd steeds vaker gebruikt om transparantie te verschaffen over de fondsen van gebruikers.

Mazars zal dus de klanten en potentiële klanten van KuCoin binnenkort extra transparantie en informatie kunnen aanbieden over de liquiditeit en kapitaalkrachtigheid van Kucoin. Mazars is niet de eerste de beste. Zo neemt het ook de financiële gezondheid van Binance, één van de grootste exchanges ter wereld, onder de loep. Mazars werkte trouwens eerder voor het bedrijf van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump.

Amerikaanse senator Ron Wyden heeft ondertussen ook zes crypto-exchanges verzocht om voor 12 december informatie te verstrekken over consumentenbescherming. Onder deze zes crypto exchanges bevinden zich KuCoin en Binance. Het rapport zal binnenkort op de officiële website van KuCoin te lezen zijn.