Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Kucoin en zijn founders aangeklaagd voor witwassen

In een recente ontwikkeling heeft het Amerikaanse Ministerie van Justitie cryptobeurs KuCoin en twee van zijn oprichters aangeklaagd wegens het overtreden van anti-witwaswetten (AML). De beschuldigingen suggereren dat KuCoin in de VS opereerde zonder de juiste registratie en er tot 2023 niet in slaagde om essentiële KYC (Know Your Customer) en AML programma’s te implementeren. De aanklacht beschuldigt KuCoin ervan te hebben gediend als doorgeefluik voor het witwassen van opbrengsten uit illegale activiteiten, waaronder schendingen van sancties en frauduleuze constructies. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) diende ook een aanklacht in tegen KuCoin wegens het niet registreren als futures commission merchant. Homeland Security Investigations bestempelde KuCoin als “een vermeende multimiljard-dollar criminele samenzwering” en benadrukte zijn belangrijke rol in de cryptomarkt.
Na de aankondiging kende KuCoin’s token (KCS) een daling van 5%. Deze juridische actie volgt op soortgelijke aanklachten tegen Binance en onderstreept het toezicht op de regelgeving in de cryptocurrency sector.
Het is niet voor niets dat DCA een partnerschap aanging met Bitvavo, een lokale te vertrouwen crypto exchange. Maak een gratis account aan bij Bitvavo voor 1/04 en ontvang 20eur!