Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Kraken sluit kantoren in Abu Dhabi

Kraken, één van de grootste handelsplatformen wereldwijd, sluit zijn kantoren in Abu Dhabi nog geen 12 maanden nadat het de goedkeuring ontving van de regelgevende instanties om op te starten in de regio.

De sluiting van de kantoren in Abu Dhabi is onderdeel van een grotere ontslagronde, waarbij in totaal ongeveer 30% van Kraken’s personeelsbestand wordt afgedankt. Op 31 januari trok Kraken zich ook al terug uit Japan.

Niet alleen Kraken heeft last van de cryptowinter. Begin dit jaar bleek uit cijfers dat gecentraliseerde crypto-beurzen een enorme rol hebben gespeeld in het grote banenverlies, met 84% van alle ontslagen in de crypto wereld. Vorige maand kondigden grote cryptobeurzen zoals Huobi, Coinbase, Blockchain.com en Crypto.com ook al ontslagrondes aan.

Een woordvoerder van Kraken zegt dat het grootste deel van het team dat zich op het Midden-Oosten en Noord-Afrika richt al ontslagen is. De firma is wel van plan enkele werknemers uit de regio te behouden.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »