Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Kraken overweegt eigen Layer 2 netwerk

Kraken heeft onlangs een vacature geplaatst op het carrièregedeelte van hun website, waarin hij adverteert voor een ‘Senior Cryptography Engineer’ met ‘kennis van moderne cryptografie (inclusief ZK-proofs)’ wiens mogelijkheden zouden kunnen bestaan uit ‘ontwerp en implementatie van layer-2-oplossingen’. Kraken, de grote Amerikaanse cryptocurrency exchange, overweegt net zoals een aantal van de toonaangevende bedrijven op het gebied van blockchain-technologie om hun eigen layer 2-netwerk te helpen lanceren.

Een dergelijke stap zou Kraken in lijn brengen met de stap eerder dit jaar van rivaal Coinbase om huneigen layer-2-netwerk te lanceren. Kraken overweegt onder meer Polygon, Matter Labs en Nil Foundation om hun technologie te gebruiken als basis voor het nieuwe netwerk, aldus de bronnen, die vroegen om niet bij naam genoemd te worden omdat de inspanning niet openbaar werd gemaakt en de gesprekken nog steeds vloeiend zijn. Er kunnen ook andere teams bij de besprekingen betrokken zijn. “We zijn altijd op zoek naar het identificeren en oplossen van nieuwe uitdagingen en kansen in de sector”, vertelde een woordvoerder van Kraken.

Grote cryptobedrijven met gevestigde merken en volgers van klanten hebben geprobeerd hun aanwezigheid als blockchain-bouwers te vergroten, hetzij als een potentiële bron van nieuwe inkomsten, hetzij gewoon als een uitbreiding van hun huidige activiteiten. In augustus bracht crypto-uitwisseling Coinbase hun eigen layer 2-netwerk Base uit, dat gebruik maakt van de OP Stack, van het OP Labs-team dat Optimism heeft gebouwd, het op één na grootste laag-2-netwerk bovenop de Ethereum-blockchain.

Ontdek via onze opleidingen op het DCA Leerplatform hoe je via crypto exchanges zoals Bitvavo en Kraken een passief inkomen kan genereren!