Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Kraken lanceert eigen cryptowallet

In een gewaagde zet om zijn productaanbod uit te breiden en te concurreren met de giganten in de sector, heeft Kraken, de op één na grootste cryptobeurs in de VS, de lancering van zijn eigen cryptowallet aangekondigd. De self-custodial (private keys in eigen beheer) “Kraken Wallet” zal acht grote blockchains ondersteunen, waaronder Bitcoin, Ethereum en Solana.
Wat deze wallet onderscheidt is het open-source karakter, een primeur voor een grote exchange, waardoor ontwikkelaars toegang hebben tot de code en eraan kunnen bijdragen. Kraken geeft ook prioriteit aan de privacy van gebruikers door alleen essentiële gegevens te verzamelen en IP-adressen af te schermen via zijn infrastructuur. Eric Kuhn, de productdirecteur voor Kraken Wallet, benadrukte de toewijding van het bedrijf aan het “jouw private keys, jouw crypto”-ethos. Waarbij hij het belang hiervan voor het zelfbehoud van een permissieloze en vertrouwensloze crypto toegang benadrukte. Leer omgaan met wallets op ons digitaal leerplatform.
Met deze stap wil Kraken gebruikers een veilige, private en veelzijdige wallet-optie bieden, waarmee het zijn positie in de concurrerende cryptomarkt verder verstevigt.