Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Julian Assange heeft deal bereikt over schuldbekentenis, vrijgelaten uit Britse detentie

Julian Assange, medeoprichter van Wikileaks, is vrijgelaten na een deal met het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Assange, die jaren doorbracht in de Ecuadoraanse ambassade in Londen en een gevangenis in het Verenigd Koninkrijk, pleitte schuldig aan één aanklacht wegens spionage en kreeg een reeds uitgezeten gevangenisstraf. Hij vertrok naar Saipan, grondgebied van de Verenigde Staten in de buurt van Australië, waar zijn familie verblijft. In Saipan zal hij zijn officiële straf ontvangen.

De VS hadden Assange achtervolgd voor uitlevering op grond van 18 aanklachten, waardoor hij tot 175 jaar gevangenisstraf zou kunnen krijgen. Assange’s advocaten stelden voor dat hun cliënt, die fysieke en mentale gezondheidsproblemen heeft, in plaats daarvan op afstand van Londen schuldig zou kunnen pleiten voor één aanklacht. Als hij zijn tijd uitgezeten heeft, kan hij worden vrijgelaten.

Het vertrek van Assange volgt op langdurige onderhandelingen en het belicht de verweven geschiedenis van Wikileaks en cryptocurrency. Wikileaks adopteerde Bitcoin voor donaties tijdens een financiële blokkade, wat de legitimiteit van de cryptocurrency vergrootte. Supporters zamelden ook meer dan 55 miljoen dollar in via een Decentralized Autonomous Organization (DAO) om zijn juridische verdediging te financieren, wat de rol van cryptocurrency bij het ondersteunen van zijn zaak onderstreept.

Een video van Assange’s vrijlating werd vrijgegeven door WikiLeaks, samen met een crowdfunding oproep om de $520,000 (£410,000/$A783,000) kosten te dekken van de Bombardier Global 6000 jet die hem naar Saipan bracht. Hij had van de VS geen toestemming gekregen om commercieel te vliegen.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u