Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

JP Morgan gelooft dat de Hinman-documenten layer-1s zullen aanzetten om Ethereum na te bootsen.

De vrijgave van de Hinman-documenten vorige week in de rechtszaak van de Amerikaanse SEC tegen Ripple is een stimulans voor ether (ETH) en zal waarschijnlijk leiden tot meer decentralisatie in de cryptomarkt, aldus JPMorgan in een onderzoeksrapport op donderdag.
E-mails die verband houden met de toespraak van voormalig directeur van de afdeling Bedrijfsfinanciën, William Hinman, waarin werd gezegd dat ETH er niet uitzag als een effect, werden afgelopen dinsdag gepubliceerd door Ripple in zijn verdediging in de SEC-rechtszaak.
Het rapport van JPM merkte op dat het senior leiderschap van de SEC ether in 2018 niet als een effect (security) heeft geclassificeerd en dat SEC-functionarissen erkenden dat “het feit dat tokens op een voldoende gedecentraliseerd netwerk geen effecten meer zijn, een kloof in de regelgeving creëert”. Om het eenvoudig te stellen: van de eenduidigheid waarover Gary Gensler, voorzitter van de SEC, het steeds heeft is geen sprake.
 JPMorgan zegt dat deze onthullingen kunnen verklaren waarom de toezichthouder dit jaar geen actie heeft ondernomen tegen ether (ETH), terwijl andere crypto tokens wel het doelwit waren. De Hinman-documenten zullen waarschijnlijk de concurrentie onder grote smart contract platform blockchains en de drive naar meer decentralisatie  aanwakkeren, om zo meer op ether te lijken, aldus het rapport.