Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Joe Rogan rijgt de Bitcoin ondeskundigen aan elkaar

Het is een euvel dat al lang meegaat onder Bitcoiners. De grootste en populairste podcast ter wereld, The Joe Rogan Experience, slaagt er de laatste jaren maar niet on om een bekwame gast voor zijn show uit te nodigen om het eens over Bitcoin te hebben.

Na de schimmige Dr. Ben Goertzel en de stompzinnige Peter Schiff is het nu de beurt aan Peter Zeihan, een zelfverklaarde geopolitieke analist. “Bitcoin gaat naar 0”, “Bitcoin heeft geen intrinsieke waarde”, “je hebt een expansie van de monetaire basis nodig”, “Bitcoin wordt enkel aangedreven door een ideologie” en zo ging de parade aan achterhaalde misvattingen maar door en door.

Het is nochtans niet altijd zo geweest. Andreas Antonopoulos was tussen 2014 en 2016 maar liefst 4 keer te gast op de meest beluisterde podcast ter wereld maar de laatste 6 jaar blijven Bitcoiners dus op hun honger zitten.

Naar goede gewoonte regende het op Twitter weer verzoeken om een echte Bitcoiner voor de show uit te nodigen. De grootste voorkeur gaat op dit moment uit naar Michael Saylor van MicroStrategy of Saifedean Ammous, de auteur van “The Bitcoin Standard”.