Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Joe Rogan rijgt de Bitcoin ondeskundigen aan elkaar

Het is een euvel dat al lang meegaat onder Bitcoiners. De grootste en populairste podcast ter wereld, The Joe Rogan Experience, slaagt er de laatste jaren maar niet on om een bekwame gast voor zijn show uit te nodigen om het eens over Bitcoin te hebben.

Na de schimmige Dr. Ben Goertzel en de stompzinnige Peter Schiff is het nu de beurt aan Peter Zeihan, een zelfverklaarde geopolitieke analist. “Bitcoin gaat naar 0”, “Bitcoin heeft geen intrinsieke waarde”, “je hebt een expansie van de monetaire basis nodig”, “Bitcoin wordt enkel aangedreven door een ideologie” en zo ging de parade aan achterhaalde misvattingen maar door en door.

Het is nochtans niet altijd zo geweest. Andreas Antonopoulos was tussen 2014 en 2016 maar liefst 4 keer te gast op de meest beluisterde podcast ter wereld maar de laatste 6 jaar blijven Bitcoiners dus op hun honger zitten.

Naar goede gewoonte regende het op Twitter weer verzoeken om een echte Bitcoiner voor de show uit te nodigen. De grootste voorkeur gaat op dit moment uit naar Michael Saylor van MicroStrategy of Saifedean Ammous, de auteur van “The Bitcoin Standard”.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »