Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Japan stimuleert integratie van crypto coins in investeringssector


Japan staat op het punt zijn positief standpunt over cryptocurrencies nog te versterken. Met de steun van premier Fumio Kishida’s regering lanceert Japan een wetsvoorstel om durfkapitaalfirma’s en investeringsfondsen rechtstreeks cryptomunten te laten aanhouden.
Het voorgestelde amendement op de Industrial Competitiveness Enhancement Act van Japan markeert een belangrijke verschuiving in het regelgevingskader, met als doel innovatie en economische groei te bevorderen door digitale activa te integreren in de investeringssector.
Als het voorstel wordt goedgekeurd, kan het wetsvoorstel nieuwe mogelijkheden bieden voor grotere blootstelling aan digitale activa binnen Japan, in lijn met de agenda van Kishida om de groei van Web3-bedrijven te ondersteunen.
Ondertussen heeft de wereldwijde cryptocurrency markt een mooie mijlpaal bereikt door de grens van $1,92 biljoen (trillion) aan totale marktkapitalisatie te overschrijden, waarbij Bitcoin zijn dominante positie handhaaft met $1,02 biljoen.

De steun van premier Kishida voor het wetsvoorstel markeert een belangrijke stap voor Japan in de acceptatie van deze digitale activa.