Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Janet Yellen roept op tot sterkere crypto-regulering bij het Congres

De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, informeert het Congres en wijst op de potentiële bedreigingen van de cryptocurrency-sector voor de financiële stabiliteit, met name de aandacht voor stablecoins, terugtrekkingsrisico’s van cryptoplatforms en prijsvolatiliteit.

Onder voorzitterschap van Yellen beschouwt de Financial Stability Oversight Council (FSOC) cryptocurrencies als een groot probleem. De verklaring van Yellen benadrukt de focus van de FSOC op de gevaren van digitale activa, waaronder plotselinge uitbetalingen, prijsschommelingen en niet-conforme operaties. Yellen benadrukt de noodzaak van regelgevend toezicht en nieuwe wetten voor stablecoins en crypto-activa buiten effecten. Deze druk is gericht op het aanscherpen van het regelgevingskader van de crypto-industrie om de veiligheid te vergroten.

Stablecoins, bekend om hun doel om de volatiliteit te verminderen door hun waarde te koppelen aan stabiele activa, worden onder de loep genomen vanwege hun potentieel om financiële instabiliteit te veroorzaken, vergelijkbaar met bankruns.

De getuigenis van Yellen vertegenwoordigt een cruciaal moment in de Amerikaanse cryptoregulering, met een focus op het beperken van de risico’s van digitale activa en het verbeteren van de wetgevende kaders. Dit verkorte overzicht benadrukt de cruciale behoefte aan geïnformeerde regelgevende maatregelen om het financiële systeem te beveiligen en de verantwoorde groei van de cryptosector te bevorderen.