Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Is het gedaan met Bitcoin? Bitcoin correctie tot onder $60.000

Bitcoin ondergaat een scherpe correctie, waarbij het onder de $60.000 dook, temidden van zorgen over de levensduur van de recente rally. Deze daling heeft de winst van de laatste 2 maanden uitgewist, wat duidt op zwakte in de markt. Het lijkt er voorlopig op dat grote beleggers hebben afgezien van het kopen van deze dip, wat suggereert dat de correctie nog even kan aanhouden.
Ether, de op één na grootste cryptocurrency, stond ook onder druk en daalde tot onder $3.000. De bredere cryptomarkt volgde, met alle sectoren in het rood.

Ondanks het bearish sentiment op de korte termijn, zijn er redenen om optimistisch te blijven over crypto activa op de langere termijn.
De aankomende halving van Bitcoin, waarbij nieuw uitgegeven BTC rewards voor miners worden gehalveerd, ging in het verleden vooraf aan significante prijsrally’s. Daarnaast heeft de introductie van spot exchange-traded funds (ETF’s) door traditionele financiële reuzen zoals BlackRock en Fidelity een bredere investeerdersbasis aangetrokken, wat de prijzen op termijn mogelijk terug hoger zal drijven.

Bovendien kan recente macro-economische onrust, zoals zorgen over militaire escalatie en stijgende obligatierentes, mee de recente correctie hebben veroorzaakt. Toch zou de status van cryptocurrencies als een opslagplaats van waarde en een indekking tegen inflatie investeringen kunnen blijven aantrekken, vooral als traditionele markten verdere volatiliteit ervaren.

Massale liquidaties op derivatenmarkten markeren vaak ook de bodem voor activaprijzen, waarbij overmatige leverage wordt weggevaagd en de markt wordt gezuiverd van uitbundigheid. De crypto-markten ondergingen een van hun meest brutale leverage flushes, waarbij vrijdag en zaterdag samen meer dan $ 1,5 miljard aan bullish bets werd geliquideerd.

Laat ons ook niet vergeten, waar we zijn in de typische 4-jarige cyclus van Bitcoin. Als we vergelijken met vorige cycli, zijn we nog niet halfweg in de typische boom-bust cyclus van Bitcoin prijzen. Kom meer te weten over deze cycli van Bitcoin op ons digitaal leerplatform.
Kortom, hoewel kortetermijnschommelingen volatiliteit kunnen veroorzaken, blijven de onderliggende fundamenten en groeivooruitzichten van cryptocurrencies op lange termijn intact, wat redenen biedt voor aanhoudend optimisme bij beleggers.