Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Hoe veilig en eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

veilig-bitcoin-kopen

Bitcoin is de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en steeds meer mensen kiezen ervoor om in te investeren. Het kopen en verkopen van Bitcoin kan echter ingewikkeld en onveilig lijken voor degenen die niet bekend zijn met deze wereld. In dit artikel zullen we u stap voor stap uitleggen hoe u op een veilige manier in kunt stappen in de wereld van Bitcoin.

Wat is Bitcoin en hoe werkt het?

Bitcoin is een digitale munteenheid die werkt op basis van blockchain technologie. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit is die controle uitoefent over de transacties en het beheer van het systeem. In plaats daarvan is het een decentraal netwerk waarbij alle gebruikers elkaar controleren en bevestigen.

Waarom zou u in Bitcoin willen investeren?

Er zijn veel redenen waarom mensen besluiten om in Bitcoin te investeren. Het is een uniek bezit dat niet gecontroleerd wordt door overheden of financiële instellingen. Dit betekent dat u volledige controle heeft over uw bezit en dat u de mogelijkheid heeft om anoniem transacties uit te voeren. Bovendien heeft Bitcoin een bewezen track record van waardestijging in de afgelopen jaren, waardoor veel mensen het als een interessante investering beschouwen.

Hoe koop ik Bitcoin?

Er zijn verschillende manieren om Bitcoin te kopen. De meest eenvoudige manier is om een account aan te maken bij een online cryptocurrency exchange. Hier kunt u vervolgens uw traditionele valuta omwisselen voor Bitcoin en deze op uw wallet opslaan. Hieronder vindt u een stapsgewijze uitleg:

   1. Kies een cryptocurrency exchange. Er zijn veel verschillende exchanges beschikbaar, dus het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare en veilige exchange die aan uw behoeften voldoet.

   1. Maak een account aan. Volg de stappen om een account aan te maken en verifieer uw identiteit.

   1. Voeg geld toe aan uw account. U kunt uw account vaak opladen met traditionele valuta via een bankoverschrijving of een creditcard.

   1. Koop Bitcoin. Zodra u geld op uw account heeft, kunt u eenvoudig Bitcoin kopen.

   1. Sla uw Bitcoin op in een wallet. Zodra u Bitcoin heeft gekocht, is het belangrijk om deze op te slaan in een veilige wallet

  Maak een account aan bij bitvavo

  Zoals bovenvermeld is er een heel groot aanbod aan exchanges. Toch gaat onze voorkeur uit naar Bitvavo, het grootste handelsplatform van de Benelux. 

  Bitvavo is niet zomaar een handelsplatform. Het is naar onze mening de enige crypto exchange van de lage landen die voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen die jullie van ons gewend zijn. Gebruiksvriendelijk, Nederlandstalig, 100.000 euro depositogarantie, lage fee’s en bovendien een uitstekende customer service zorgen ervoor dat wij deze exchange aan al onze cursisten aanraden.

  Bovendien krijg je dankzij onze partnership met Bitvavo €10 cadeau als je je registreert via deze link.

  Hoe verkoop ik Bitcoin?

  Wanneer u besluit om uw Bitcoin te verkopen, kunt u dit doen via dezelfde cryptocurrency exchange waar u de Bitcoin heeft gekocht. Hieronder vindt u een stapsgewijze uitleg:

    1. Log in op uw exchange account.

    1. Verkoop uw Bitcoin. U kunt uw Bitcoin verkopen voor traditionele valuta, zoals euro’s of dollars.

    1. Haal uw geld op. U kunt uw verkregen valuta op uw bankrekening laten storten of deze gebruiken om andere cryptocurrencies of traditionele beleggingen te kopen.

   Hoe kiest u de juiste exchange?

   Er zijn veel verschillende cryptocurrency exchanges beschikbaar, dus het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare en veilige exchange die aan uw behoeften voldoet. Hieronder vindt u een aantal factoren waar u rekening mee kunt houden bij uw keuze:

     • Veiligheid: Kies voor een exchange die bekend staat om zijn hoge beveiligingsstandaarden en die reguliere audits ondergaat.

     • Gebruiksvriendelijkheid: Kies voor een exchange met een eenvoudige en overzichtelijke gebruikersinterface.

     • Beschikbaarheid: Kies voor een exchange die beschikbaar is in uw land en die uw lokale valuta ondersteunt.

     • Kosten: Vergelijk de kosten van verschillende exchanges en kies voor een exchange met redelijke transactiekosten.

    Conclusie

    Bitcoin kopen en verkopen is een eenvoudig en veilig proces, mits u de juiste stappen volgt. Zorg ervoor dat u uw research doet en kies voor een betrouwbare en veilige exchange die aan uw behoeften voldoet. Als u nog niet bekend bent met de wereld van cryptocurrency, raden wij aan om u goed te verdiepen in deze materie en uw investering te spreiden over verschillende beleggingen.

    Nieuws

    Saylor does it again

    Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

    LEES VERDER »

    Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

    De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

    LEES VERDER »

    Binance wint strijd met FSMA

    Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

    LEES VERDER »

    Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

    Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

    LEES VERDER »