Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Hoe veilig Bitcoin kopen in België?

Bitcoin is één van de meest populaire cryptocurrencies op de markt en veel mensen zijn geïnteresseerd in het kopen van Bitcoin. In België zijn er veel manieren om Bitcoin te kopen, maar hoe weet je of het veilig is om te doen? In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren die bepalen hoe veilig Bitcoin kopen in België.

Kies een betrouwbare exchange

Een van de belangrijkste factoren die bepalen hoe veilig het is om Bitcoin te kopen, is de exchange waar je ze koopt. Er zijn veel verschillende exchanges beschikbaar, maar niet allemaal zijn even betrouwbaar. Hier zijn een paar dingen om op te letten bij het kiezen van een exchange:

   

   • Regulering: Kijk of de exchange gereguleerd is door een overheidsinstantie. Dit geeft je extra bescherming en zekerheid.

   • Beveiliging: Kijk of de exchange sterk beveiligd is, bijvoorbeeld door gebruik te maken van beveiligingsmaatregelen zoals twee-factor authenticatie (2FA) en koude opslag (offline opslag van je munten).

  • Geschiedenis: Kijk of de exchange al langere tijd actief is en een goede reputatie heeft opgebouwd.

  Zoals bovenvermeld is er een heel groot aanbod aan exchanges. Toch gaat onze voorkeur uit naar Bitvavo, het grootste handelsplatform van de Benelux. 

  Bitvavo is niet zomaar een handelsplatform. Het is naar onze mening de enige crypto exchange van de lage landen die voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen die jullie van ons gewend zijn. Gebruiksvriendelijk, Nederlandstalig, 100.000 euro depositogarantie, lage fee’s en bovendien een uitstekende customer service zorgen ervoor dat wij deze exchange aan al onze cursisten aanraden.

  Bovendien krijg je dankzij onze partnership met Bitvavo €10 cadeau als je je registreert via deze link.

  Maak gebruik van een hardware wallet

  Naast het kiezen van een betrouwbare exchange is het ook belangrijk om te kiezen voor de juiste opslagmethode voor je Bitcoin. Een hardware wallet is een fysieke opslagapparaat dat speciaal ontwikkeld is voor het opslaan van cryptocurrencies. Dit is een van de meest veilige manieren om je Bitcoin op te slaan, omdat het offline blijft en niet kwetsbaar is voor hackers.

  Houd je privésleutel veilig

  Je privésleutel is de toegang tot je Bitcoin-wallet. Het is belangrijk om je privésleutel veilig op te slaan en niet te delen met anderen. Als iemand toegang krijgt tot je privésleutel, hebben ze ook toegang tot je Bitcoin-wallet en kunnen ze je munten stelen.

  Onderzoek het bedrijf achter de exchange

  Het is belangrijk om ook het bedrijf achter de exchange te onderzoeken voordat je besluit om Bitcoin te kopen. Kijk of het bedrijf een goede reputatie heeft en of ze betrouwbaar zijn.

  Gebruik alleen bekende betaalmiddelen

  Als je Bitcoin wilt kopen, moet je er voor betalen. Het is belangrijk om alleen bekende en betrouwbare betaalmiddelen te gebruiken, zoals bijvoorbeeld een bankoverschrijving of creditcard. Probeer te vermijden om te betalen met onbekende of verdachte betaalmiddelen, omdat dit het risico op fraude verhoogt.

  Let op voor frauduleuze websites

  Er zijn veel frauduleuze websites die zich voordoen als betrouwbare exchanges. Het is belangrijk om altijd goed te onderzoeken of een website echt is voordat je Bitcoin koopt. Kijk of de website een goede reputatie heeft en of ze door een overheidsinstantie gereguleerd worden. Probeer ook te vermijden om op verdachte links te klikken of persoonlijke informatie te delen met onbekende partijen.

  Houd je Bitcoin-portefeuille up-to-date

  Als je Bitcoin hebt gekocht, is het belangrijk om je Bitcoin-portefeuille up-to-date te houden. Zorg ervoor dat de software van je portefeuille altijd de nieuwste versie is en maak regelmatig backups van je privésleutel en andere belangrijke informatie.

  Samenvatting veilig Bitcoin kopen

  Het kopen van Bitcoin in België kan veilig zijn, mits je de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Kies een betrouwbare exchange, maak gebruik van een hardware wallet, houd je privésleutel veilig, onderzoek het bedrijf achter de exchange, gebruik alleen bekende betaalmiddelen en let op voor frauduleuze websites. Door deze stappen te volgen, kun je veilig Bitcoin kopen in België.

  Nieuws

  Saylor does it again

  Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

  LEES VERDER »

  Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

  De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

  LEES VERDER »

  Binance wint strijd met FSMA

  Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

  LEES VERDER »

  Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

  Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

  LEES VERDER »