Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Hoe onpartijdig is Maxine Waters?

De Amerikaanse vertegenwoordiger Maxine Waters, voorzitster van het House Financial Services Committee, schuift aan bij ‘Closing Bell’ om te praten over de noodzaak aan meer regelgeving voor cryptocurrencies, het strafrechtelijk onderzoek naar beschuldigingen van fraude tegen FTX’s Sam Bankman-Fried. Ironisch is wel dat ze de vraag blijft ontwijken rond het teruggeven van de donaties die ook zij ontving van SBF. Maxine liet zich het volgende ontvallen tijdens het interview:

“De recente val van FTX.com – een groot internationaal cryptocurrency handelsplatform – is slechts het laatste voorbeeld in een reeks van incidenten waarbij cryptocurrency bedrijven omvallen en de gevolgen van deze mislukkingen voor consumenten en investeerders. Hoewel FTX’s Amerikaanse bedrijf naar verluidt operationeel is, zijn FTX’s FTT tokens nu waardeloos, en nog erger, FTX.com klanten hebben totaal geen toegang tot hun fondsen. Het is nu meer dan ooit duidelijk dat er grote gevolgen zijn wanneer cryptocurrency entiteiten opereren zonder robuust federaal toezicht en bescherming voor klanten.”

Diezelfde Maxine Waters – die vorig jaar nog een kusje smeet naar SBF – moet als voorzitter van het House Financial Services Committee SBF volgende maand op de rooster leggen met heel wat lastige vragen rond de instorting van zijn cryptobeurs FTX. Benieuwd hoe transparant dat zal verlopen..

Niet zo onbelangrijk detail: de voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, was de op één na grootste donor voor de Democraten in de verkiezingsperiode van 2021-2022.

 

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »