Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Hoe onpartijdig is Maxine Waters?

De Amerikaanse vertegenwoordiger Maxine Waters, voorzitster van het House Financial Services Committee, schuift aan bij ‘Closing Bell’ om te praten over de noodzaak aan meer regelgeving voor cryptocurrencies, het strafrechtelijk onderzoek naar beschuldigingen van fraude tegen FTX’s Sam Bankman-Fried. Ironisch is wel dat ze de vraag blijft ontwijken rond het teruggeven van de donaties die ook zij ontving van SBF. Maxine liet zich het volgende ontvallen tijdens het interview:

“De recente val van FTX.com – een groot internationaal cryptocurrency handelsplatform – is slechts het laatste voorbeeld in een reeks van incidenten waarbij cryptocurrency bedrijven omvallen en de gevolgen van deze mislukkingen voor consumenten en investeerders. Hoewel FTX’s Amerikaanse bedrijf naar verluidt operationeel is, zijn FTX’s FTT tokens nu waardeloos, en nog erger, FTX.com klanten hebben totaal geen toegang tot hun fondsen. Het is nu meer dan ooit duidelijk dat er grote gevolgen zijn wanneer cryptocurrency entiteiten opereren zonder robuust federaal toezicht en bescherming voor klanten.”

Diezelfde Maxine Waters – die vorig jaar nog een kusje smeet naar SBF – moet als voorzitter van het House Financial Services Committee SBF volgende maand op de rooster leggen met heel wat lastige vragen rond de instorting van zijn cryptobeurs FTX. Benieuwd hoe transparant dat zal verlopen..

Niet zo onbelangrijk detail: de voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, was de op één na grootste donor voor de Democraten in de verkiezingsperiode van 2021-2022.