Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Hoe beleggen in Bitcoins?

 

Bitcoins zijn een van de meest populaire cryptocurrencies die er momenteel bestaan. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het beleggen in Bitcoins, maar ze weten niet hoe ze moeten beginnen. In dit artikel geven we een uitgebreide uitleg over hoe je kunt beleggen in Bitcoins en wat je moet weten voordat je begint.

Wat zijn Bitcoins?

Bitcoins zijn een digitale valuta die werken op een decentraal netwerk, zonder tussenkomst van banken of overheden. Ze werden in 2009 geïntroduceerd door een onbekende persoon of groep die bekend staat als Satoshi Nakamoto. Bitcoins worden gebruikt als een betaalmiddel en kunnen ook worden belegd, net als aandelen, obligaties of andere beleggingsproducten.

Hoe werken Bitcoins?

Bitcoins werken op basis van blockchain-technologie. Een blockchain is een openbare database die wordt bijgehouden door duizenden computers wereldwijd, in plaats van door één centrale instantie. Deze computers bevestigen transacties en voegen ze toe aan een blok, waardoor een unieke, onveranderlijke geschiedenis van transacties ontstaat.

Als een persoon Bitcoins wil versturen, wordt een transactie gestart. Deze transactie wordt vervolgens bevestigd door computers in het netwerk en wordt uiteindelijk opgenomen in de blockchain. Het proces van bevestigen en toevoegen van transacties aan de blockchain heet ‘mining’.

Waarom beleggen in Bitcoins?

Er zijn veel redenen waarom mensen kiezen voor het beleggen in Bitcoins. Hieronder staan enkele van de meest populaire:

 • Decentralisatie: Omdat Bitcoins werken op een decentraal netwerk, is er geen centrale instantie die controle heeft over de waarde van de munteenheid. Dit maakt Bitcoins minder kwetsbaar voor politieke of economische invloeden.
 • Anoniem: Bitcoins bieden een anonieme manier van betalen, aangezien er geen persoonlijke informatie nodig is om een transactie uit te voeren.
 • Waardestabiliteit: Veel mensen zien Bitcoins als een stabiele belegging, omdat de waarde ervan in de afgelopen jaren redelijk constant is gebleven.
 • Toegang tot wereldwijde markten: Bitcoins kunnen worden verstuurd en ontvangen vanuit elk land ter wereld, waardoor beleggers toegang hebben tot wereldwijde markten.

Hoe beginnen met beleggen in Bitcoins

Als je besluit om te beleggen in Bitcoins, zijn er een aantal stappen die je moet volgen:

 1. Onderzoek: Voordat je begint met beleggen, is het belangrijk om te begrijpen hoe Bitcoins werken en de risico’s en mogelijkheden te overwegen. Lees artikelen, kijk video’s en praat met andere beleggers om zoveel mogelijk informatie te verzamelen.
 2. Maak een account aan: Om te beleggen in Bitcoins, heb je een account nodig bij een handelsplatform. Er zijn veel verschillende platformen beschikbaar, dus doe onderzoek om de beste keuze te maken.
 3. Koop Bitcoins: Zodra je een account hebt, kun je Bitcoins kopen. Je kunt dit doen door geld over te maken naar het handelsplatform en vervolgens Bitcoins te kopen.
 4. Beheer je belegging: Na het kopen van Bitcoins, is het belangrijk om de waarde ervan te blijven volgen en te beslissen wanneer je ze wilt verkopen.

Zoals bovenvermeld is er een heel groot aanbod aan exchanges. Toch gaat onze voorkeur uit naar Bitvavo, het grootste handelsplatform van de Benelux. 

Bitvavo is niet zomaar een handelsplatform. Het is naar onze mening de enige crypto exchange van de lage landen die voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen die jullie van ons gewend zijn. Gebruiksvriendelijk, Nederlandstalig, 100.000 euro depositogarantie, lage fee’s en bovendien een uitstekende customer service zorgen ervoor dat wij deze exchange aan al onze cursisten aanraden.

Bovendien krijg je dankzij onze partnership met Bitvavo €10 cadeau als je je registreert via deze link.

Hoe verkoop je Bitcoins?

Als je besluit om je Bitcoins te verkopen, volg je een aantal stappen:

 1. Maak verbinding met een verkoopplatform: Net als bij het kopen van Bitcoins, heb je een account nodig bij een verkoopplatform.
 2. Verkoop je Bitcoins: Zodra je verbinding hebt met een verkoopplatform, kun je je Bitcoins verkopen door ze te versturen naar het platform en geld te ontvangen in ruil.

Het beleggen in Bitcoins brengt risico’s met zich mee, dus het is belangrijk om je belegging veilig te bewaren. Hieronder staan enkele manieren om je Bitcoins veilig te bewaren:

Hoe bewaar je Bitcoins veilig?

 1. Gebruik een hardware wallet: Een hardware wallet is een fysiek apparaat dat speciaal is ontworpen om Bitcoins veilig op te slaan.
 2. Maak backups: Maak regelmatig backups van je Bitcoins en sla deze op in meerdere locaties, zodat je ze niet kwijtraakt in geval van een technisch probleem.
 3. Maak geen gebruik van openbare Wi-Fi: Als je overal toegang wilt hebben tot je Bitcoins, maak dan geen gebruik van openbare Wi-Fi, omdat dit het risico op hacking vergroot.

Conclusie:

In conclusie, beleggen in Bitcoins kan een geweldige manier zijn om uw financiële portfolio uit te breiden en potentieel te profiteren van de groei van de digitale munteenheid. Maar het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen en u goed te informeren voordat u begint met beleggen. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe de markt werkt en hoe u uw investering kunt beschermen, en werk altijd samen met een betrouwbare en ervaren makelaar. Wanneer u de juiste aanpak en strategie hebt, kunt u genieten van de vele voordelen die beleggen in Bitcoins biedt.

Veelgestelde vragen over beleggen in Bitcoins

 1. Is beleggen in Bitcoins veilig? Het beleggen in Bitcoins is net zo veilig als elke andere investering en er zijn zeker risico’s verbonden aan het beleggen in deze digitale munteenheid. Het is belangrijk om uw investering te beschermen door middel van beveiliging en opslag en door samen te werken met een betrouwbare makelaar.
 2. Hoeveel kan ik verdienen met beleggen in Bitcoins? Er is geen garantie voor winst bij beleggen in Bitcoins, en de winst die u kunt maken, hangt af van veel factoren, waaronder de waardering van de munteenheid en de huidige marktomstandigheden.
 3. Kan ik direct in Bitcoins beleggen of moet ik via een beleggingsfonds of ETF? U kunt rechtstreeks in Bitcoins beleggen door ze te kopen en te verkopen op een cryptocurrency exchange. U kunt ook via een beleggingsfonds of ETF beleggen, wat een meer traditionele en toegankelijke manier kan zijn om in de digitale munteenheid te beleggen.
 4. Moet ik mijn Bitcoins bewaren op een exchange of op een hardware wallet? Het is aanbevolen om uw Bitcoins op een hardware wallet op te slaan, aangezien dit een veiligere en meer beveiligde opslagmethode is dan op een exchange.
 5. Is beleggen in Bitcoins legaal? Ja, beleggen in Bitcoins is legaal in de meeste landen, hoewel de wetgeving en regulering rond cryptocurrencies nog steeds aan verandering onderhevig is en varieert per land. Het is belangrijk om uw plaatselijke wetgeving te controleren voordat u begint met beleggen.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u