Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Goud bijna aan recordhoogte!

De goudprijs is dit jaar sterk gestegen en nadert bijna de recordhoogte van $2.069,40 per ounce, die in 2020 werd vastgelegd. Deze opmerkelijke rally wordt toegeschreven aan een combinatie van factoren. Een zwakkere Amerikaanse dollar, lagere verwachtingen voor belangrijke rentetarieven en geopolitieke spanningen, waaronder oorlog tussen Israël en Hamas hebben de stijging van het edelmetaal gestimuleerd. De omgekeerde correlatie tussen goud en de Amerikaanse dollar is in de afgelopen jaren duidelijk geworden en deze trend zet zich voort nu de Amerikaanse dollar verder verzwakt. Verschillende landen hebben ook hun handel naar de Chinese yuan verschoven, wat druk uitoefent op de dollar en de goudprijzen ondersteunt.

Naast deze dynamiek hebben zorgen over een dreigende Amerikaanse recessie de aantrekkingskracht van goud als veilige haven verder versterkt. De Federal Reserve kampte dit jaar met een regionale bankencrisis, wat heeft geleid tot aanzienlijke kapitaaluitstroom bij Amerikaanse banken. Beleggers wenden zich tot activa zoals goud nu de kwetsbaarheden van het bankwezen duidelijk worden.

De recente verkoopgolf op de Amerikaanse staatsobligatiemarkt en op de Amerikaanse beurzen draagt ook bij tot de verwachting in de markt dat de Fed de rente in 2024 noodgedwongen zal verlagen. Al deze factoren hebben bijgedragen aan de indrukwekkende stijging van de goudprijs in 2023, gezien het nog steeds een traditionele waardeopslag blijft tijdens periodes van economische onzekerheid. Echter zien we ook dat Bitcoin, dat de afgelopen tijd in tandem met goud is gestegen (en goud zelfs overtreft in rendement dit jaar), een potentiële uitdager is voor goud. En nu de Bitcoin spot ETF voor de deur staat, zelfs een waardig alternatieve veilige haven in financieel turbulente tijden kan zijn.

DCA Partnership met Gold Republic - Ontvang gratis goud!

We kondigen met trots een partnerschap aan met Gold Republic, het toonaangevende platform voor edelmetalen in de Benelux. Meld je aan via onze affiliate link, stort 100 euro of meer en ontvang 1 gram goud gratis (ter waarde van 60 eur,- ) Een unieke kans om naast crypto, je portfolio te diversifiëren in edelmetalen!!! Wacht niet te lang, want dit aanbod is slechts enkele dagen geldig!
Klik hier om te profiteren van deze geweldige kans: https://www.goldrepublic.nl/account-openen?ref=150905