Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Hashdex wil SEC-goedkeuring voor Bitcoin en Ethereum ETF

Hashdex, een vermogensbeheerder, heeft een nieuw exchange-traded fund (ETF) voorgesteld aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat spot Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) combineert, met als doel directe blootstelling aan cryptovaluta te bieden en investeringen voor zowel handelaren als nieuwkomers te vereenvoudigen in beide crypto assets.

Dit product, genaamd de Hashdex Nasdaq Crypto Index US ETF, heeft tot doel beleggers directe blootstelling aan de twee toonaangevende cryptocurrencies te bieden. Dit initiatief vertegenwoordigt een belangrijke stap in de richting van de integratie van crypto-activa in traditionele financiële markten.

Het voorstel, gedetailleerd beschreven in een recente 19b-4-aanvraag, stelt dat de activa van de ETF uitsluitend uit Bitcoin en Ethereum zullen bestaan, waarbij contant geld uitsluitend wordt aangehouden om de kosten te dekken. De ETF zal een passieve beleggingsstrategie hanteren, waarbij de Nasdaq Crypto US Settlement Price Index (NCIUSS) wordt gevolgd. Deze eenvoudige aanpak maakt het aantrekkelijk voor zowel ervaren handelaren als nieuwkomers. Coinbase en BitGo zullen de bewaring van de Bitcoin- en Ethereum-bezit verzorgen, net zoals bij de meeste van de reeds bestaande Bitcoin spot ETFs en aankomende Ethereum spot ETFs het geval is.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u