Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Google wil gebruikers cryptocurrency laten opslaan op digitale bankkaarten

Google zet voor zijn betalingssysteem volledig in op Bitcoin en cryptocurrency. Om deze expansie extra kracht bij te zetten heeft Google met Arnold Goldberg een voormalig topman van PayPal aangeworven. Goldberg heeft binnen Google de taak gekregen om het bestuur van de betaaltak op zich te nemen om zo Google Pay naar een hoger niveau te tillen.

Met Google Pay kun je als gebruiker heel eenvoudig contactloos betalen op mobiele apparaten. Als onderdeel van de nieuwe plannen zal Google Pay veranderen in een digitale wallet, waarmee je naast bitcoin en andere digitale assets ook event-tickets, vliegtickets, vaccinatiepaspoorten en dergelijke in kunt bewaren. Met verschillende grote partnerships in de crypto space lijkt het niet lang te duren voordat we bitcoin kunnen bewaren bij Google.

Volgens het rapport heeft Google partnerschappen gevormd met cryptocurrency-exchange Coinbase en BitPay om de nieuwe functionaliteiten mogelijk te maken. De Google executive vertelde Bloomberg dat zijn team op zoek is naar extra samenwerkingsmogelijkheden, hoewel het bedrijf op dit moment nog steeds geen bitcoin accepteert voor transacties.

Hoewel Google Pay tot nu toe de wereld nog niet veroverd heeft in tegenstelling tot zijn concurrent Apple. Kent Google Pay wel veel gebruikers in India en heeft het bedrijf natuurlijk een enorm groot bereik bij potentiële klanten die op zoek zijn naar betalingsdiensten, enz. .

Wat Google met crypto van plan is, is vooralsnog onduidelijk. Wel is het opvallend dat Google actief kijkt naar crypto en dus al aan verschillende crypto-projecten werkt.

Het is overigens niet het eerste crypto nieuws vanuit Google. Eind vorig jaar kondigde Bakkt nog aan met Google Cloud samen te werken. Klanten met een Bakkt Visa Debit Card, of Bakkt Card, kunnen onder andere met bitcoin (BTC) betalen waar Google Pay ondersteund wordt. Het gaat hier dan echter niet om directe crypto-betalingen. De BTC wordt namelijk eerst omgezet in fiat.

Al met al dus een positieve ontwikkeling. Google dat steeds meer met crypto gaat doen zal een positief effect op de algehele adoptie hebben.