Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Google Cloud wordt Polygon netwerk validator

Polygon Labs heeft op 29 september aangekondigd dat Google Cloud zich als validator heeft aangesloten bij het Polygon Proof-of-Stake netwerk.
Google Cloud sluit zich hierbij aan bij meer dan 100 andere validators die transacties verifiëren op het Layer-2 Ethereum-netwerk.

Dit na meerdere strategische samenwerkingen door Google binnen de crypto space, er is geen twijfel dat deze interenetgigant blockchain omarmt!

Per een bericht van Polygon Labs op het X-platform (voorheen Twitter) waarin de samenwerking wordt aangekondigd:
“Dezelfde infrastructuur die wordt gebruikt voor YouTube en Gmail helpt nu bij het beveiligen van het snelle, goedkope, Ethereum-for-all Polygon-protocol.”

Validators op het Polygon-netwerk helpen het netwerk te beveiligen door knooppunten te exploiteren, MATIC uit te zetten en deel te nemen aan proof-of-stake consensusmechanismen.
Het Google Cloud Singapore-account bevestigde op X dat Google Cloud “nu fungeerde als validator op het Polygon PoS-netwerk”, en voegde eraan toe dat het “naast ruim honderd andere validators zou bijdragen aan de collectieve beveiliging, het bestuur en de decentralisatie van het netwerk.”
Hoewel veel van de validators van Polygon anoniem zijn, sluit Google Cloud zich aan bij het Duitse Deutsche Telekom, een van de grootste telecommunicatiebedrijven van Europa, op het netwerk.

Google Cloud op zijn beurt beschrijft de relatie met Polygon Labs als “een voortdurende strategische samenwerking.” Naast de aankondiging dat het zich als validator bij het netwerk zou aansluiten, heeft Google Cloud Asia Pacific ook een YouTube-video uitgebracht met de titel “Polygon Labs lost een Web3-toekomst voor iedereen op.”