Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Goedkeuring Ether ETF’s twijfelachtig, mogelijk uitstel beslissing in mei

In een recent rapport van Bloomberg heeft analist James Seyffart twijfel gezaaid over de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die in mei de knipoog geeft naar ether-ETF’s. Eerder waren Seyffart en zijn collega Eric Balchunas van mening dat er een kans van 35% was op goedkeuring van deze ETF’s.

Toch voorzien ze nu een lagere waarschijnlijkheid vanwege het kennelijke gebrek aan dialoog van de SEC met degenen die deze ETF’s willen uitgeven. Seyffart wijst op een significante verandering ten opzichte van de manier waarop de SEC omging met bitcoin ETF-goedkeuringen, waarbij er veel discussie was met uitgevende instellingen. Hij deelde zijn mening over X en suggereerde dat de aanvragen voor ether-ETF’s, waarover op 23 mei een besluit moet worden genomen, waarschijnlijk zullen worden afgewezen.

Zeven emittenten, waaronder grote namen als BlackRock en Fidelity, staan in de rij in de hoop hun etherfondsen te lanceren. Dit enthousiasme onderstreept de belangstelling van de markt voor dergelijke ETF’s. Uit de observaties van Seyffart blijkt echter dat de communicatie van de SEC met deze emittenten niet zo robuust is als bij bitcoin ETF’s, wat duidt op potentiële uitdagingen die voor ons liggen.

De inzichten van Seyffart weerspiegelen de bredere onzekerheid in de cryptocurrency- en investeringsgemeenschap over het aanstaande besluit van de SEC over ether-ETF’s.