Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Gensler update over vooruitgang Ethereum ETF

SEC-voorzitter Gary Gensler rapporteert een soepele voortgang bij het goedkeuren van Ethereum ETF’s, maar heeft de exacte lanceringsdatum niet bevestigd, wat de noodzaak van goede openbaarmaking benadrukt.

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), deelde een belangrijke update over Ethereum (ETH) ETF’s tijdens de Bloomberg Invest Summit in New York. Gensler zei dat het goedkeuringsproces voor Ethereum ETF-aanvragen “soepel” verloopt, maar gaf niet aan wanneer deze ETF’s zullen worden verhandeld. Hij benadrukte de noodzaak voor vermogensbeheerders om vóór de lancering de juiste informatie te verstrekken.

Eerder liet Gensler doorschemeren dat Ethereum ETF’s deze zomer zouden kunnen debuteren. Vorige week hebben verschillende potentiële emittenten, waaronder BlackRock, bijgewerkte registratieverklaringen ingediend met details over vergoedingen en startinvesteringen. Vandaag is financiële firma VanEck dichter bij goedkeuring gekomen door een formulier 8-A in te dienen.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas voorspelt dat Ethereum ETF’s op 2 juli gelanceerd zouden kunnen worden. Balchunas is van mening dat de recente vooruitgang van VanEck deze tijdlijn ondersteunt.

De SEC verraste de cryptocurrency-sector door in mei 19b-4-formulieren in te dienen, waarmee het goedkeuringsproces werd gestart. Nu moet het bureau S-1-registratieformulieren goedkeuren om Ethereum ETF’s live te laten gaan. Eind mei voorspelden analisten van JPMorgan dat deze ETF’s dit jaar een instroom van $3 miljard zouden kunnen aantrekken, een fractie van de instroom van Bitcoin ETF’s.

GRATIS WEBINAR:
Veilig leren investeren in Bitcoin & Crypto

Zaterdag 13 juli - 11u