Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

FTX zet gedupeerden voor schut

De lijken in verband met het FTX schandaal blijven maar uit de kast vallen. Miljarden gebruikersfondsen werden doorgesluisd naar Alameda om mee te gokken of om doodleuk uit te lenen aan de top van FTX

In het ophefmakend interview vorige week woensdag vertoonde SBF niet het minste schuldbesef. Het interview draaide uit op een schouwspel dat zelfs bij Bernie Madoff het schaamrood op de wangen zou toveren. Zo trekt Sam Bankman-Fried opnieuw de kaart van naïeve en schaapachtige weldoener. Een opgezet imago waarvan hij zelf trouwens al toegaf dat het een “dom spelletje is dat vele woke westerse mensen spelen om bij iedereen in goede aarde te vallen”.

Een illusie die blijkbaar wel veel weerklank vindt bij de mainstream media en in de politiek. Een cynische lezer zou bijna gaan denken dat de weelderige donaties aan de politieke establishment er iets mee te maken zouden kunnen hebben.

Hoe dan ook staat het als een paal boven water dat de activiteiten van het imperium van SBF enkel en alleen als crimineel kunnen omschreven worden. FTX is geen bank en het is dan ook per definitie illegaal om gebruikersfondsen door te sluizen naar een zusterbedrijf. De algemene voorwaarden van het FTX handelsplatform stipuleren dit zelf uitdrukkelijk. Deze grove inbreuken onder de mat vegen als een “accounting error” is dan ook een zware belediging voor al de getroffen gedupeerden.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »