Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

FSMA verbiedt Binance in België

De Belgische financiële toezichthouder FSMA verbiedt Binance om nog langer cryptomunten aan te bieden aan Belgische klanten.

Uit het persbericht van vrijdag 23.06.2023:

De FSMA stelt vast dat Binance in België diensten aanbiedt en verricht voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta en het aanbieden van bewaarportemonnees vanuit landen die geen lid zijn van de Europese Economische Ruimte. Bijgevolg beveelt ze Binance om elke aanbieding en verrichting van dergelijke diensten in België onmiddellijk stop te zetten.

Binance betwist niet dat ze dergelijke diensten in België aanbiedt. Volgens de algemene voorwaarden die van toepassing zijn verklaard op de Belgische klanten van het Binance.com-platform, zouden die diensten worden aangeboden door Binance Operators die niet nader worden geïdentificeerd. Het zou gaan om vennootschappen die een rol zouden spelen bij de operationele en/of technische aspecten van de dienstverlening. 19 van die vennootschappen zouden buiten de Europese Economische Ruimte zijn gevestigd.
De FSMA heeft meerdere verzoeken gedaan aan Binance om meer informatie te verstrekken, maar het bedrijf kon de praktijken niet rechtvaardigen. De Belgische toezichthouder heeft nu Binance bevolen om zijn activiteiten in België te staken met onmiddellijke ingang.

In een verklaring zei Binance: “We zijn teleurgesteld te vernemen dat de FSMA tot deze beslissing is gekomen ondanks onze lopende gesprekken. We zijn de details van hun mededeling aan het bekijken en zullen blijven samenwerken met toezichthouders in België en over de hele wereld in overeenstemming met onze verplichtingen.”

Crypto Café Online - Special edition

DCA organiseert deze week een speciale editie van Crypto Café: Crypto Café Online! Tijdens deze sessie willen we mensen inlichten over het vertrek van Binance uit België, regulatie en hoe het verder moet met uw cryptomunten op crypto exchanges!

Bitvavo verwelkomt klanten Binance

Bitvavo, een Nederlands exchange richt zijn pijlen op de Belgische crypto gebruikers die nu op zoek moeten naar een nieuwe plek om crypto aan te kopen. Het biedt daarom een interessante promotie aan:
Nieuwe gebruikers die via deze link een account aanmaken bij Bitvavo ontvangen €20 cadeau
Bovendien krijgen alle gebruikers, inclusief bestaande gebruikers, een extra overstapbonus:
Indien tokens rechtstreeks van Binance naar een Bitvavo-account worden overgemaakt, ontvangen ze een Annual Percentage Yield (APY) van 10%. Er geldt wel een maximumbedrag van 500 euro voor deze bonus.
Via deze link kan u overigens ook volledig gratis onze handleiding voor Bitvavo downloaden.

Binance ook niet meer welkom in Nederland

Binance zal ook stoppen met het aanbieden van zijn cryptohandelsplatform in Nederland vanaf 17 juli. Het platform heeft zich niet kunnen registreren bij De Nederlandsche Bank (DNB). Eerder ontving Binance al een miljoenenboete van De Nederlandsche Bank omdat het platform zich volgens DNB zich niet had geregistreerd maar wel zijn diensten aanbood. Sinds 21 mei 2020 moeten bedrijven die cryptodiensten aanbieden zich in Nederland registreren bij DNB volgens de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.
Binance bevindt zich dus zowel in Europa als in de VS in de hoek waar de klappen vallen.

Binance in het oog van de storm

Met Binance in het oog van de storm door de verboden in België en Nederland, en na eerdere juridische problemen en rechtszaken in de Verenigde Staten met de SEC én de CFTC, staat de doorwinterde zakenman CZ voor een grote uitdaging. CZ heeft dan wel al eerder voor hete vuren gestaan, maar zal hij nogmaals in staat zijn om deze strijd tot een goed einde te brengen?

CZ 4