Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Filecoin TVL en inkomsten schieten de lucht in

Het Filecoin-ecosysteem doet het goed, zelfs nu de cryptowinter voortduurt. Uit de meest recente gegevens blijkt dat de instroom van Filecoin Virtual Machine (FVM) de afgelopen maanden naar een recordhoogte is gestegen, met als resultaat een groote stijging in TVL en project inkomsten.

Uit gegevens van DeFi Llama blijkt dat de totale waarde (TVL of Total Value Locked) in het ecosysteem is gestegen tot bijna $100 miljoen. Daarnaast blijkt uit een data analyse door CryptoRank dat Filecoin de sterkste stijging in TVL zag dan eender welk project. Alsook het inkomen dat het project genereert behaalt recordhoogtes en ziet binnen de DePIN (Decentralized Physical Infrastructure) één van de hoogste maandelijkse inkomsten.

Om te beginnen is Filecoin één van de pioniers in de blockchain-industrie. Het netwerk gebruikt een gedecentraliseerde strategie om de bestandsopslagindustrie te ontwrichten. Iedereen met een computer kan voor opslagruimte zorgen en geld verdienen.
Een update van het volledige ecosysteem werd onlangs door mochains op Twitter voorzien.

Filecoin heeft de afgelopen maanden zijn mogelijkheden uitgebreid. Filecoin Virtual Machine is bijvoorbeeld een platform dat het voor ontwikkelaars mogelijk maakt om hoogwaardige gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen die gebruik maken van de opslagfuncties. Verder lanceerden de ontwikkelaars ook Filecoin Web Services (FWS), een reeks producten waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen. Het doel is om Filecoin in staat te stellen een haalbaar alternatief te worden voor AWS en Microsoft Azure.

Toch blijft de Filecoin-prijs ondanks deze prestaties onder druk staan. De FIL token prijs zit momenteel rond $6,5 en zag een relatief zwakke stijging in 2023 in vergelijking met andere altcoins die tot wel een 5x grotere stijging in prijs hebben gezien tijdens het vorige jaar.