Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Fidelity onmiddelijk in het spoor van Blackrock

Nog geen week na de grote Bitcoin aankondiging van de grootste vermogensbeheerder ter wereld komt nu ook Fidelity, de nummer 3 asset manager ter wereld, met stevig nieuws.

Fidelity laat weten van start te gaan met een nieuwe exchange genaamd EDX. Het nieuwe handelsplatform geniet bovendien de steun van onder andere Charles Schwab en Citadel Securities. Op dit moment kiest het platform voor een beperkt aanbod van slechts 4 munten: Bitcoin, Ether, Litecoin en Bitcoin Cash. Niet toevallig werd geen enkel van deze 4 vermeld bij de lopende rechtszaak van de SEC tegen Coinbase en Binance.

Daarnaast wil Fidelity ook zwaar inzetten op non-custodial diensten om zo de grote fiasco’s van handelsplatformen in 2022 te vermijden. De aankondiging betekent bovendien weer maar eens slecht nieuws voor Coinbase, die er nu in de VS een geduchte concurrent bij krijgt.

Fidelity is al lang bekend in Bitcoin kringen. Het bedrijf voorziet al sinds 2018 cold storage oplossingen, trading capaciteiten en andere diensten voor zijn institutionele klanten via het bekende Fidelity Digital Assets platform.

Beide aankondigingen tonen aan dat ondanks de grote imagoschade dankzij FTX begin vorig jaar er nog steeds veel institutionele interesse is voor Bitcoin.

Nieuws

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »

Zo verlies je $500,000 aan Bitcoin

We kennen het allemaal: de angst om een fout te maken tijdens een belangrijke Bitcoin transactie. Voor Paxos, het bekende stablecoin bedrijf achter Pax Dollar (USDP) en Paypal USD, werd deze nachtmerrie vorige week de waarheid. Op 10 september betaalde het bedrijf maar liefst 20

LEES VERDER »

El Salvador viert twee jaar Bitcoin

Het is bijna niet te geloven maar Bitcoin is ondertussen al 2 jaar de officiële betaalmunt van El Salvador. Niemand kon bij de inhuldiging van “Ley Bitcoin” op 7 september 2021 voorspellen welke lange termijn effecten deze gewaagde zet van staatshoofd Nayib Bukele teweeg zou

LEES VERDER »