Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Fidelity onmiddelijk in het spoor van Blackrock

Nog geen week na de grote Bitcoin aankondiging van de grootste vermogensbeheerder ter wereld komt nu ook Fidelity, de nummer 3 asset manager ter wereld, met stevig nieuws.

Fidelity laat weten van start te gaan met een nieuwe exchange genaamd EDX. Het nieuwe handelsplatform geniet bovendien de steun van onder andere Charles Schwab en Citadel Securities. Op dit moment kiest het platform voor een beperkt aanbod van slechts 4 munten: Bitcoin, Ether, Litecoin en Bitcoin Cash. Niet toevallig werd geen enkel van deze 4 vermeld bij de lopende rechtszaak van de SEC tegen Coinbase en Binance.

Daarnaast wil Fidelity ook zwaar inzetten op non-custodial diensten om zo de grote fiasco’s van handelsplatformen in 2022 te vermijden. De aankondiging betekent bovendien weer maar eens slecht nieuws voor Coinbase, die er nu in de VS een geduchte concurrent bij krijgt.

Fidelity is al lang bekend in Bitcoin kringen. Het bedrijf voorziet al sinds 2018 cold storage oplossingen, trading capaciteiten en andere diensten voor zijn institutionele klanten via het bekende Fidelity Digital Assets platform.

Beide aankondigingen tonen aan dat ondanks de grote imagoschade dankzij FTX begin vorig jaar er nog steeds veel institutionele interesse is voor Bitcoin.