Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Fetch.ai, Ocean Protocol en SingularityNET verenigen om artificiële superintelligentie te creëren

In een stap die mogelijk het landschap van de ontwikkeling van artificiële intelligentie (AI) zou kunnen hervormen, hebben drie prominente gedecentraliseerde AI-projecten – Fetch.ai, Ocean Protocol en SingularityNET – hun besluit aangekondigd om te fuseren en de Artificial Superintelligence Alliance te vormen. Volgens een persbericht van 27 maart 2024 heeft deze alliantie tot doel een open-source, gedecentraliseerd platform te creëren dat de dominantie van Big Tech-bedrijven in de AI-sector uitdaagt.

De Artificial Superintelligence Alliance is het geesteskind van drie visionaire leiders in de gedecentraliseerde AI-ruimte: Dr. Ben Goertzel, de oprichter van SingularityNET; Humayun Sheikh, de maker van Fetch.ai; en Trent McConaghy, de oprichter van Ocean Protocol. Door hun expertise en middelen te combineren, proberen ze de ontwikkeling van artificiële algemene intelligentie (AGI) op de blockchain te versnellen, en ervoor te zorgen dat deze transformatieve technologie voor iedereen toegankelijk is en niet wordt gecontroleerd door een select groepje.

Een van de belangrijkste aspecten van de fusie is de unificatie van de oorspronkelijke tokens van de drie projecten – $FET, $OCEAN en $AGIX – in één token genaamd $ASI. Dit nieuwe token zal dienen als de ruggengraat van het samengevoegde gedecentraliseerde AI-netwerk, die op 26 maart 2024 een gecombineerde tokenwaarde heeft van $7,6 miljard.

Na de aankondiging stegen de bestaande tokens van het project naar nieuwe dagelijkse hoogtepunten, waarbij Fetch.ai (FET) en SingularityNET (AGIX) 24-uurs winsten noteerden van respectievelijk 12,44% en 9,51%, zo blijkt uit de gegevens van CoinMarketCap.

Op zoek naar meer crypto projecten met enorm groeipotentieel? Lees ons e-book met een selectie van 10 crypto diamonds, alsook de 2e versie inclusief AI projecten!