Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Federal reserve neemt verder gas terug

Er lijkt eindelijk een einde te komen aan het vlijmscherpe beleid van de Amerikaanse centrale bank. De voorbije 12 maand ging de Amerikaanse Centrale Bank bijzonder driest te werk in haar missie om de buitensporige inflatie onder controle te krijgen. Uit de laatste officiële cijfers blijkt dat de agressieve strategie op zijn minst toch gedeeltelijk heeft gewerkt. De laatste CPI cijfers uit december 2022 geven een inflatie aan van 6,5%, ongeveer 2,5% lager dus dan de absolute piek van 9% in juni 2022.

Waar de federal reserve midden 2022 maar liefst 4 keer na mekaar een stijging van 0,75% in de interest rate doorvoerde begon het zijn taal te matigen naar het einde van het jaar toe. In december van 2022 werd er ook voor de eerste keer een lichtere stijging van 0,5% gehanteerd.

De volgende samenkomst van de Federal Reserve vindt plaats op 31 januari en er wordt in de wandelgangen gewag gemaakt van een laatste interest rate hike van deze cyclus. Het zou gaan om een bescheiden 0,25%.

In zekere zin heeft de Federal Reserve ook geen keuze. Hogere interest rates maken het namelijk veel moeilijker voor particulieren en bedrijven om te lenen, met alle gevolgen vandien. De laatste maanden regende het dan ook ontslagen bij vele grote en kleine bedrijven. Zo kondigde Google aan dat het 12,000 mensen zal ontslaan en deed Meta hetzelfde door 11,000 jobs te schrappen. Het is slechts één van de vele indicatoren dat er een recessie in de lucht hangt.

In totaal nam de officiële Amerikaanse interest rate (de discount rate om precies te zijn) met maar liefst 4,25% toe in de afgelopen 12 maanden. Hiermee is het onmiddellijk de grootste en snelste stijging sinds begin 1980.

Nieuws

DeFi TVL bereikt terug $ 50 miljard na rally

DeFi-protocollen bereiken een mijlpaal van $50 miljard te midden van stijgende activawaarden en interesse van beleggers, waarbij op Ethereum en Solana gebaseerde projecten leidende winsten opleveren. Terwijl de waarde van activa stijgt en de belangstelling van investeerders toeneemt, bereikten de DeFi-protocollen voor het eerst in zes maanden een kapitaalmijlpaal van $50 miljard.

LEES VERDER »

Tether, MicroStrategy en El Salvador maken enorme winsten met Bitcoin

Tether haalt meer dan $1,1 miljard uit Bitcoin-investeringen, vergroot zijn BTC-bezit met strategische aankopen en profiteert van de recente prijsstijging. De voorzitter van MicroStrategy, tevens Bitcoin-investeerder Michael Saylor, heeft ruim 1,5 miljard dollar winst gemaakt met zijn Bitcoin-investeringen. Volgens de Salvadoraanse president Nayib Bukele zijn de gecumuleerde investeringen in Bitcoin in El Salvador met bijna 3% gestegen.

LEES VERDER »

COIN aandeel scheert hoge toppen en overtreft zelfs Bitcoin!

Cryptocurrency-beurs Coinbase (COIN) heeft dit jaar een indrukwekkende stijging van bijna 300% gezien in de prijs van de aandelen, waarmee ze de prestaties van de leidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) overtreft. Analisten suggereren dat verdere winsten op handen kunnen zijn, aangezien de prijs van COIN nu

LEES VERDER »

Nieuw kapitaal stroomt toe in crypto via stablecoins!

Vers kapitaal stroomt de cryptomarkt binnen via stablecoins. De stablecoin Tether (USDT) kent eindelijk een opleving, na een neergang van een jaar. Tether voegde sinds september $7 miljard dollar toe aan zijn marktkapitalisatie, en deze zit nu aan een all-time high van bijna $90 miljard

LEES VERDER »

Bitcoin gaat parabolisch!

Bitcoin schoot op dinsdag voorbij de $44.000 dollar op Coinbase, wat zijn hoogste niveau sinds april 2022 markeerden. Dit komt overeen met een stijging van bijna 5% in de laatste 24 uur. De stijging in de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan groeiende anticipatie op

LEES VERDER »

Bitvavo stopt met video wallet verificatie

Deze week zal Bitvavo de video wallet verificatie gaan uitfaseren. Intern is er hard gewerkt om het beveiligingsniveau van gebruikersaccounts te verhogen met onder andere de “crypto-withdraw-lock” en de verplichte 2FA. Mede hierdoor is het mogelijk dat vanaf volgende week geen video verificatie meer nodig is om nieuwe opname adressen toe te voegen.

LEES VERDER »