Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Exchange tokens

Laatst zagen we de massale run van Crypto.com token CRO, we bekijken nu enkele andere populaire exchange tokens. Binance en FTX hebben beide de meeste gebruikersgroei gezien, en deze groei wordt aangedreven door ongelooflijk grote referral netwerken.

Binance is een crypto exchange wat een platform biedt voor het verhandelen van verschillende cryptocurrencies. Binance is momenteel de grootste ter wereld in termen van dagelijks handelsvolume en BNB is de cryptocurrency-munt die het Binance-ecosysteem aandrijft. Gebruik BNB om te betalen voor goederen en diensten, transactiekosten te betalen op Binance Smart Chain, deel te nemen aan exclusieve tokenverkopen en meer.

Binance plant driemaandelijkse BNB-burns in om de supply van BNB permanent te verminderen, waardoor de waarde ervan toeneemt. De hoeveelheid verbrande BNB wordt berekend op basis van het totale driemaandelijkse handelsvolume van Binance. Driemaandelijkse muntverbrandingen zullen doorgaan totdat in totaal 100.000.000 BNB is vernietigd, wat neerkomt op 50% van het totale BNB-aanbod.

FTX is een derivatenbeurs. Daarnaast hebben ze ook andere business lines, zoals een opkomende NFT-markt. FTX Token (FTT) is de ruggengraat van het FTX-ecosysteem en biedt houders vergoedingen. Het team heeft stimuleringsregelingen ontworpen om de netwerkeffecten en de vraag naar FTT te vergroten en het circulerende aanbod te verminderen.

FTT staken geeft de volgende voordelen:

  • Maker fee-kortingen: stakers krijgen maker fee-kortingen (naast de standaard FTT-kortingen)

  • Gratis swag NFT’s: stakers kunnen aan het non-fungible swag-wiel draaien om kans te maken op een gratis NFT, die kan worden ingewisseld voor swag met FTX-thema of kan worden doorverkocht op de NFT-marktplaats. Vrijgestelde blockchain-kosten: stakers krijgen een aantal gratis ERC20- en ETH-opnames per dag.