Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Exchange tokens

Laatst zagen we de massale run van Crypto.com token CRO, we bekijken nu enkele andere populaire exchange tokens. Binance en FTX hebben beide de meeste gebruikersgroei gezien, en deze groei wordt aangedreven door ongelooflijk grote referral netwerken.

Binance is een crypto exchange wat een platform biedt voor het verhandelen van verschillende cryptocurrencies. Binance is momenteel de grootste ter wereld in termen van dagelijks handelsvolume en BNB is de cryptocurrency-munt die het Binance-ecosysteem aandrijft. Gebruik BNB om te betalen voor goederen en diensten, transactiekosten te betalen op Binance Smart Chain, deel te nemen aan exclusieve tokenverkopen en meer.

Binance plant driemaandelijkse BNB-burns in om de supply van BNB permanent te verminderen, waardoor de waarde ervan toeneemt. De hoeveelheid verbrande BNB wordt berekend op basis van het totale driemaandelijkse handelsvolume van Binance. Driemaandelijkse muntverbrandingen zullen doorgaan totdat in totaal 100.000.000 BNB is vernietigd, wat neerkomt op 50% van het totale BNB-aanbod.

FTX is een derivatenbeurs. Daarnaast hebben ze ook andere business lines, zoals een opkomende NFT-markt. FTX Token (FTT) is de ruggengraat van het FTX-ecosysteem en biedt houders vergoedingen. Het team heeft stimuleringsregelingen ontworpen om de netwerkeffecten en de vraag naar FTT te vergroten en het circulerende aanbod te verminderen.

FTT staken geeft de volgende voordelen:

  • Maker fee-kortingen: stakers krijgen maker fee-kortingen (naast de standaard FTT-kortingen)

  • Gratis swag NFT’s: stakers kunnen aan het non-fungible swag-wiel draaien om kans te maken op een gratis NFT, die kan worden ingewisseld voor swag met FTX-thema of kan worden doorverkocht op de NFT-marktplaats. Vrijgestelde blockchain-kosten: stakers krijgen een aantal gratis ERC20- en ETH-opnames per dag.

Nieuws

Saylor does it again

Geen geslaagde maand zonder een nieuwe Bitcoin aankoop van Michael Saylor. De zowat bekendste Bitcoin voorstander ter wereld weet van geen ophouden en kocht op 24 september een bijkomstige 5,445 BTC met zijn beursgenoteerd business intelligence bedrijf MicroStrategy. Met deze nieuwe aankoop staat de teller

LEES VERDER »

Anti-Bitcoin politicus blijkt zelf fraudeur

De voorbije week was weer een sterk staaltje van compleet wangedrag en corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Democratisch senator Bob Menendez en zijn vrouw Nadine Menendez worden ervan verdacht honderdduizenden dollars aan smeergeld te hebben ontvangen in ruil voor steun aan de Egyptische overheid. De

LEES VERDER »

Binance wint strijd met FSMA

Cryptobeurs Binance heeft zijn diensten in België quasi volledig hervat na een schorsing van drie maanden vanwege regelgevingskwesties. De Belgische Financial Services and Markets Authority (FSMA) had op 27 juni Binance opgedragen om zijn crypto-uitwisselingsdiensten in het land stop te zetten.

LEES VERDER »

Deutsche Bank biedt vanaf nu Bitcoin services aan

Het lijstje van traditionele banken die Bitcoin omarmen wordt steeds langer. Grote spelers zoals Standard Chartered, BNY Mellon en Societe Generale zetten reeds de stap en nu maakt ook het iconische Deutsche bank zich klaar om Bitcoin aan te bieden aan haar klanten. Om de

LEES VERDER »